Orman yangınlarına 'uçaksız' yakalanan Bakan Pakdemirli, İmamoğlu'nu eleştirdi: Karda balık yapıyor!

Orman yangınlarını söndürme çalışmalarında uçak yetersizliği nedeniyle eleştirilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstanbul'daki yağan yoğun kar nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi.

Orman yangınlarına 'uçaksız' yakalanan Bakan Pakdemirli, İmamoğlu'nu eleştirdi: Karda balık yapıyor!

Türkiye'de İstanbul başta olmak üzere birçok il kara teslim oldu. Yurdun birçok noktasında yollar ulaşıma kapanırken eleştirinin hedefi CHP oldu. AKP ve iktidara yakın medya tarafından başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm CHP'li belediyeler "iyi hizmet vermemekle" suçlandı.

Geçen yaz boyunca 49 ilde 299 ormanda çıkan yangınlarını söndürme çalışmalarında uçak yetersizliği nedeniyle eleştirilen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstanbul'daki yağan yoğun kar nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi.

Bakan Pakdemirli, AKP Sinop İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Pakdemirli, "Şimdi biz kar yağdıkça seviniyoruz çünkü karın toprağa nüfuz etmesi zaman alıyor, yani hızlı geçen yağmurdan çok daha etkili. Biz tarım adına seviniyoruz ama bazı zorlukları da oluyor. Özellikle şehirlerde bunun mücadelesinin yapılması gerekiyor. Şimdi ağalara bakıyorsun, ağalar, birisi depremde kayak yapıyor, ondan sonra ötekisi selde tatil yapıyor, diğeri de karda balık yapıyor. Bunun bir benzeri de İzmir'de var. Yani bunların derdi hizmet falan değil" dedi.

"HALKININ YANINDA OL"

Afet durumlarında sorun yaşanmasının doğal olduğunu söyleyen Pakdemirli, yoğun kar yağışı esnasında tüm gün AKOM'da İstanbulluları bilgilendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun balıkçıda yemek yemesine tepki gösterdi.

Pakdemirli şöyle devam etti:

"Ama sen problem yaşandığında halkının yanında ol, kar küreme araçlarının yanında ol, bir şeyleri koordine etmeye çalış. Elbette eksiklikler olabilir, olacaktır da yani bu beklenmedik bir olay ama vatandaşın yanında olduğunu hissettirmen lazım. Bunun henüz daha şifrelerini çözemediler. Efendim, elçiyle yemeğe gittim, efendim elçiyle işim vardı. Olabilir. Önceden verilmiş bir randevun da olabilir. Oturursun, 'Sayın Büyükelçim şu an İstanbul için, vatandaşlarımız için çok önemli bir durum var, sizinle olan randevumuzu birkaç gün erteleyelim.' dersin ve geçer gidersin ama öncelik vatandaşa hizmet olmayınca maalesef böyle oluyor."

TÜRKİYE'NİN CİĞERLERİNİN YOK OLDUĞU YANGINDA NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan orman yangını kısa sürede büyümüş ve 49 ile yayılmıştı.

Türkiye tarihinin en büyük orman yangınları olarak nitelendirilen yangınlar esnasında sonrasında birçok tartışma yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Hava Kurumu yangınlara müdahale etmekte geç ve yavaş kaldığı gerekçesiyle eleştirildi.

Orman Bakanlığının mevcut bir yangın söndürme filosuna sahip olmaması, Türkiye'de yetersiz sayıda yangın söndürme uçağı olması ve var olanların da hangarlarda beklemesi tartışmalara neden olurken Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bakanlığın envanterinde yangın söndürme uçağının olmadığını açıklamıştı.

Etiketler
İstanbul Ekrem İmamoğlu Orman yangınları Yangınlar Bekir Pakdemirli