Tacizle suçlanan Prof. Arı geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı

Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan kadın akademisyenin odasını basarak tehdit eden İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Bülent Arı geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

Tacizle suçlanan Prof. Arı geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Bülent Arı, iddialara göre Kocaeli Üniversitesi’nden öğretim görevlisi olarak görev yapan akademisyene tehdit ve sözlü tacizde bulundu.

Eski doktora öğrencisi ve şu an Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan kadın akademisyeni “Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım” şeklinde tehdit eden Arı, gözaltına alındı, daha sonra serbest bırakıldı.

“GEÇİÇİ UZAKLAŞTIRMA”

Olayın ardından İstanbul Üniversitesi Arı’ya soruşturma başlatırken, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ise Arı’nın geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, “Basında çıkan haberler üzerine Prof. Dr. Bülent Arı hakkında Üniversitemiz tarafından soruşturma başlatılmış olup, öğretim üyesi geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştır. Bu tedbirler kapsamında öğretim üyesinin dersleriyle ilgili program düzenlemesi duyurulacaktır” ifadelerine yer verildi.

“OLAYA ŞAHİT OLANLAR KONUŞMAK İSTEMİYOR”

Gerçek Gündem’e konuşan bir kaynak olaya şahit olanların konuşmak istemediklerini söyleyerek, olayı ikinci ağızdan duyduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Orada çalışan arkadaşımız olayların bir kısmına şahit olmuş. Saldırı yaşandıktan sonra odaya gelip Arı’ya müdahale etmiş. Arı gözaltına alınmış. Olaya şahit olanlar konuşmak istemiyor.”

“BUGÜN KAMPÜSE GİRMEYE ÇALIŞTI AMA ALINMADI”

Arı’nın bugün kampüse girmeye çalıştığını ama kampüse alınmadığını belirten kaynak, dün tacizle suçlanan profesörün okula gelip hiçbir şey olmamış gibi öğrencileriyle görüştüğünü söyledi:

“Bülent Arı bugün kampüse girmeye çalıştı ama kampüse alınmadı. Dün de pişkin pişkin odasına gelip öğrencileriyle görüşmüş ve iddiaların doğru olmadığını söylemiş. Arı, olaydan sonra okula her gün gelmeye çalıştı ama bugün güvenlik onu kampüse almadı. Zaten olaydan hemen sonra dekanlık ve üniversite tarafından soruşturma da başlatıldı.”

“ŞU ANDA GEÇİCİ OLARAK UZAKLAŞTIRILDI"

Gerçek Gündem'e konuşan sendikacı kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu an görevden alınma gibi bir durum yok, sadece okuldan geçici olarak uzaklaştırıldı. Maaşını almaya devam edecek o nedenle gereken cezayı alana kadar bu olayı takip edeceğiz. Bizim talebimiz tacizci bir akademisyenin okuldan bulunmaması. Akademide çok fazla erkek dayanışması olduğu için kadın öğrenciler üniversitelerde çaresiz bırakılıyor. Bazıları olayın farkında değil, bazıları söyleyemiyor ve utanıyor. Buna izin vermeyeceğiz.”

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Kocaeli İstanbul İstanbul Üniversitesi Akademisyen