Meteoroloji'den İstanbul için kritik uyarı

Meteoroloji İstanbul’da perşembe günü öğle saatlerinden itibaren, rüzgarın kuvvetlenerek fırtına şeklinde esmesi ve beraberinde sağanak yağmur geçişleri bekliyor.

Meteoroloji'den İstanbul için kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, megakent İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu.

İSTANBULULARA UYARI

Saatte 40-65 km hızla esmesi beklenen fırtınanın, kısa süreli hamleler ile 70-75 km'lik kuvvetli fırtınaya dönüşebileceği belirtiliyor.

İBB, perşembe gününden itibaren fırtına ve şiddetli yağmur nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı müdahale edecek ekiplerini sahada hazır tutacak. İstanbullular da kuvvetli rüzgâr nedeniyle deniz ve hava trafiğinde yaşanabilecek aksamalar ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

SALI GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Öte yandan, güneyin ılık ve yağışlı havasını taşıyan sistem nedeniyle beklenen yağmurların salı gününe kadar sürmesi, önümüzdeki hafta boyunca sıcaklıkların 15-18 derece aralığında seyretmesi bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 21 Kasım'a kadar mevsim normalleri civarında, 21-30 Kasım tarihleri arasında 1-3 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Etiketler
İstanbul Meteoroloji