İşsiz vatandaş yaşadıklarını anlattı: 'Maddiyattan dolayı ailem parçalandı'

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın Karabük’te dinlediği, işsiz olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Karabük’te işsizlik had safhada. Bir tekelleşmiş bir vaziyette burası. Maddiyattan dolayı ailem parçalandı" dedi.

İşsiz vatandaş yaşadıklarını anlattı: 'Maddiyattan dolayı ailem parçalandı'

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, vatandaş ve esnaf ziyaretleri için Karabük’e gitti. Kılınç’ın dinlediği bir vatandaş, daha önce bulaşıkçı olarak çalıştığını, şu anda ise işsiz olduğunu belirtti.

Vatandaş, “Karabük’te işsizlik had safhada. Bir tekelleşmiş bir vaziyette burası. Mesela milletvekillerine yakınlığınız varsa, aracı koyabilirseniz; onlar alınıyor işe. Normal vatandaş kesinlikle giremiyor. 6-7 yıldır burada bu İŞKUR çekilişlerinde tek noter oluyor. Daha önce milletvekillerinin yakınlarının isimleri veriliyormuş notere. Bunlar da çekilişte ismi çıkmış gibi gösteriyormuş” dedi.

Vatandaş, şunları söyledi:

“Daha önce erkek öğrenci yurtlarında temizlikçi ve bulaşıkçı olarak çalışmıştım. Şu an boştayım iş arıyorum. Karabük’te işsizlik had safhada. Bir tekelleşmiş bir vaziyette burası. Mesela milletvekillerine yakınlığınız varsa, aracı koyabilirseniz; onlar alınıyor işe. İŞKUR'a, TYP’ye nerede iktidar milletvekillerinin yakını varsa onlar alınıyor. Normal vatandaş kesinlikle giremiyor. 6-7 yıldır burada bu İŞKUR çekilişlerinde tek noter oluyor. Ben de araştırdım konuyu. Daha önce milletvekillerinin yakınlarının isimleri veriliyormuş notere. Bunlar da çekilişte ismi çıkmış gibi gösteriyormuş. Mesela Araştırma Hastanesi… AK Parti il başkanının ve iktidar milletvekillerinin elinde.

"MADDİYATTAN DOLAYI AİLEM PARÇALANDI"

Yüksel Mansur Kılınç ise “Yani sen bulaşıkçılık yapmak istiyorsun, onun için bile milletvekilinin listesine girmen lazım. Peki sen girmek istedin mi milletvekilinin listesine?" sorusuna ise vatandaş, "Ben çok girmek istedim. Mesela bana burada eğitim araştırma hastanesi inşaattayken ‘AK Parti'ye üye ol’ dediler. Benim üç çocuğum var. Ama maddiyattan dolayı, işsiz kaldığımdan dolayı eşim beni bıraktı” dedi.

Kaynak: ANKA

Etiketler
İşsizlik Karabük İstanbul Milletvekili