Güvenlikleri test etti: Silahla üç ayrı AVM'ye girdi

Kocaeli'de bir gazeteci, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği alışveriş merkezlerindeki güvenlik önlemlerini test etmek için ruhsatlı silahıyla üç ayrı AVM'ye girmeye çalıştı.

Güvenlikleri test etti: Silahla üç ayrı AVM'ye girdi

Kocaeli'de gazeteci Hakan Süer, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen saldırının ardından, halkın yoğun olarak kullandığı noktalarda güvenlik düzeyini test etmek için kentteki AVM'lere silahla girmeye çalıştı.

Denemelerini "AVM'lerde güvende miyiz?" başlıklı video ile anlatan Hakan Süer, kendisine ait olan ruhsatlı silahın şarjörünü teste başlamadan önce kameralara gösterdi, aynı şekilde silahın ruhsatını da gösteren Süer, "Benim belimde ruhsatlı silahım var, şimdi bu silahla birlikte içeri gireceğim bakalım güvenlikçiler bana ruhsat soracaklar mı ya da silahı fark edecekler mi?" diyerek ilk AVM'nin girişine doğru ilerledi.

AVM'ye herhangi bir uyarı ya da müdahale olmadan silahıyla rahatça giren Süer "Evet gördüğünüz gibi içeri rahatça girdim ve kimse ruhsat sormadı, silah da fark edilmedi" dedi.

BAŞKA AVM'DE YİNE DENEDİ

Hakan Süer Kocaeli'de başka bir AVM'ye daha silahla girmeye çalıştı.

Fakat sonuç yine değişmedi, kameralar ya da güvenlikler herhangi bir tehlike fark etmedi ve Süer içeri girdi.

Süer üçüncü bir AVM'ye daha aynı şekilde girmeyi başardı. Süer yaşanan durumu, "Ne yazık ki burada da kontrol etmediler" sözleriyle açıkladı.

Etiketler
Kocaeli Silah