Gerici lise müdürü sınıfları harem selamlık ayırmış

Bingöl’deki Genç Şehit Hasan Kocadağı Anadolu Lisesi okul yönetiminin, kız ve erkek öğrencilerin sınıflarını ayırdığı ortaya çıktı.

Gerici lise müdürü sınıfları harem selamlık ayırmış

Bingöl Genç Şehit Hasan Kocadağı Anadolu Lisesi’nde eğitime darbe vuran bir uygulama hayata geçirildi. Lisede karma eğitimin 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başında sonlandırıldığı ve kız öğrenciler ile erkek öğrencilerin sınıflarının ayrıldığı tespit edildi.

İlçe milli eğitim müdürlüğünün devreye girdiği ve okulun 21 Aralık itibarıyla yeniden karma eğitime geçtiği öğrenildi. Okul yönetimi uygulamayla ilgili öğrenciler arasında bir de referandum düzenlemiş.

MÜDÜRDEN "U" DÖNÜŞÜ

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, okul müdürü Abdurrahman Yılmaz, uygulamayı velilerin istediğini öne sürdü. Yılmaz, “Bazı sınıflarımızda karma eğitim var, bazılarında da velilerimizin isteği ile farklı bir uygulama var. Tamamen velilerin isteği ile olan bir şey” diye konuştu. Referandum yapılması ile ilgili ise “Bugün zaten biz onun kararını aldık, kalan sınıflarımızda da değişikliğe gideceğiz. Hepsini kız ve erkek yapacağız, velilerimizin talebi doğrultusunda yaptığımız şeyi değiştireceğiz. Bu durumu düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.

Karma eğitimin sonlandıran uygulama kentte yayıldıktan sonra Eğitim Sen Bingöl Şubesi harekete geçti. Sendika temsilcileri, Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek skandal uygulamanın sonlandırılmasını talep etti.

İLÇE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ: MÜSAADE ETMEDİK

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili, karma eğitimin esas olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli uyarılarda bulunmuştur. Okul müdürü de bu yanlıştan döndü. Biz müsaade etmedik ve kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Anadolu Lisesi, normalde karma eğitimdir. Öğrencilerin ‘kız ve erkek’ diye ayırılması söz konusu olamaz.”

Öte yandan Genç Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahman Yılmaz’ın sosyal medya paylaşımları da dikkat çekici. Yılmaz'ın 24 Mart 2022 tarihli bir paylaşımında ise Bursa’daki Mithatpaşa Ortaokulu’nda kız ve erkek öğrencilerin ayrı oturtulması talimatı vermesi ile gündeme gelen Haydar Akın’a destek çıktığı görülüyor.

CHP İL BAŞKANI AKTAŞ: KABUL EDİLEMEZ

Söz konusu skandalla ilgili konuşan CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş "Bu durum kabul edilemez" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Genç Anadolu Lisesinde okul müdürü tarafından oylama yaptırarak karma eğitimi sonlandırması farklı sorunların ortaya çıkmasına neden olacaktır, çocukların ruhsal ve psikolojik gelişimini olumsuz etkileyecek bu tür keyfi uygulamalar kabul edilemez. Velilerin şikâyeti sonrası okulda tekrardan karma eğitime dönüleceği belirtilmiştir. Okul müdürü derhal görevden uzaklaştırılmalı çağdaş ve laik eğitime gönül vermiş eğitimcilerin göreve getirilmesini temenni ediyorum.”

Etiketler
Lise Şehit Bingöl Öğrenci