Taksim saldırısında gözaltı sayısı 50'ye çıktı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin gözaltı sayısının 50'ye yükseldiğini bildirdi.

Taksim saldırısında gözaltı sayısı 50'ye çıktı

İstanbul'da, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 50’ye yükseldi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bombalı çantanın patlaması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi ise yaralandı. Bomba bıraktıktan sonra kaçan terörist kadının gece yapılan operasyonla Küçükçekmece'de yakalandığı ortaya çıktı.

Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi. İstiklal Caddesi'ne bomba bırakarak kaçan terörist kadının yakalanması için olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelendi. Kadının taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler'e gittiği tespit edildi. Yapılan fiziki ve teknik çalışmada kadının irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendi.

SAĞLIK BAKANI VE ADALET BAKANINDAN AÇIKLAMA

Son olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin gözaltı sayısının 50'ye yükseldiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında yaralananların son durumuna ilişkin, “Tedavisi tamamlanıp taburcu olan yaralıların sayısı 58’e ulaştı. Tedavisi devam eden 17 yaralı serviste, 6 hasta ise halen yoğun bakımda” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Taksim Bekir Bozdağ İstanbul Adalet Bakanı