Atilla Taş'a 2 yıl 2 ay hapis cezası

Atilla Taş, "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" ve "Askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama" suçlarından toplam 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Atilla Taş'a 2 yıl 2 ay hapis cezası

Politik söylemleriyle tanınan şarkıcı Atilla Taş, İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, sanık Atilla Taş'ı "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 9 ay 25 gün hapis cezası, "Askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırdı

Taş toplamda 2 yıl 2 ay 25 gün hapis cezası almış oldu.

DAVANIN GEÇMİŞİ

FETÖ örgütün yayın organı gibi yayınlar yaptığı anlaşıldığı gerekçesiyle Meydan Gazetesi, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmıştı.

Gazetede köşe yazarlığı yapan Atilla Taş, “örgüte yardım etmek” suçundan üç yıl bir ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi de 6 Mart 2020’de sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Cemal Azmi Kalyoncu, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız ve Atilla Taş yönünden verilen hükümlerin bozulmasına karar vermişti. Yargıtay daha sonra duruşmalarda, dava Atilla Taş yönünden ayırmıştı.

Savcılık, Taş’ın eylemlerinin “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarını oluşturduğu gerekçesiyle toplam bir yıl 11 ay 15 günden altı yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Atilla Taş