Albayrakların Sabah gazetesinde BİM reklamı: 'Güveninize teşekkür ederiz'

Cumhur İttifakı ile BİM arasındaki gerilim sürerken, Sabah gazetesinde marketin iki sayfalık ilanı yayımlandı. İlanda "Güveninize teşekkür ederiz" sloganı dikkat çekti.

Albayrakların Sabah gazetesinde BİM reklamı: 'Güveninize teşekkür ederiz'

BİM CEO’su Galip Aykaç, hayat pahalılığından zincir marketleri sorumlu tutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sert ifadelerle eleştirmiş, ardından gelen tepkiler üzerine Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etmişti. Tartışmalar devam ederken BİM, iktidara en yakın gazetelerden biri olan Sabah gazetesine iki sayfa ilan verdi.

Artı Gerçek'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın CEO'su olduğu gazetede bugün yer alan ilanın sonunda, "Güveninize teşekkür ederiz" ifadeleri yer aldı.

Albayrakların Sabah gazetesinde BİM reklamı: 'Güveninize teşekkür ederiz' - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Erdoğan süpermarketleri stokçulukla suçlayıp "3 harfliler" demiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de fahiş fiyatlarla ilgili "FETÖ’yle irtibatları araştırılsın" ifadelerini kullanmıştı. Aykaç ise 30 Kasım'da 7. Private Label zirvesinde, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı sıfatıyla yaptığı açıklamada gıda fiyatlarının artmasıyla ilgili zincir marketlerin hedef alınmasına karşı çıkmıştı.

AYKAÇ NE DEMİŞTİ?

Aykaç, ''Bre ahlaksızlar, densizler, sizlere sizin tonunuzla cevap vereceğim" ifadelerinin dikkat çektiği açıklamasında şöyle demişti:

"'Eğer doğruysa' diyerek ülkenin değerlerine saldıranlara, ilan vermiyoruz diye gazete sayfasını boş bırakanlara, televizyonda salyalarını akıtarak küfredenlere, bilmedikleri konularda biliyormuş gibi yorum yapanlara, peyniri yumurtayı sadece sofrasında görüp peynirle yumurtayla ilgili yorum yapanlara, 'bu dünyayı size yaşanmaz kılarım' diyecek kadar meselelerden bir haber olan, depoyu basıp günlük tüketim kadar bile olmayan yağları 'halka dağıtırım' diyen iş bilmez yöneticilere, mağaza çalışanlarına 'söyleyin yöneticilerinize bu işin sonu kötü olacak, size burada ekmek yedirtmeyiz’ diyen yerel yöneticilere, ziraatten haberi olmayan İstanbul Ziraat Odası başkanına, FETÖ terör örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bize bakarak 'ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına' demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz."

MHP HAKARETLE YANIT VERDİ, KÜRŞAD YILMAZ TEHDİT ETTİ

Bu sözlere MHP'den hakaret içerikli bir karşılık gelmiş, partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın isim vererek "Vatandaşın kanını emen asalaklar" diyerek Aykaç'ı hedef almıştı. Murat Ülker'in sahibi olduğu Şok Marketler Yönetim Kurulu ise yazılı açıklamayla Aykaç’ı istifaya çağırmıştı.

Suç örgütü liderliğinden tutuklandıktan sonra Bahçeli'nin çağrısı üzerine Alaattin Çakıcı ile birlikte tahliye edilen Kürşad Yılmaz da, Aykaç'ı açıkça tehdit etmişti.

Aykaç bu gelişmelerin ardından Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etti. Öte yandan, derneğin yönetim kurulunun Aykaç'ın söz konusu konuşmasından daha önceden haberdar edildiği, Şok marketin açıklamasının bu nedenle şaşkınlık yarattığı da öne sürüldü.

BİM'in bu gelişmelerin ardından Sabah gazetesine neden çift sayfa ilan verdiği, gazetenin ilanı ne zaman ve hangi koşullarda aldığı bilinmiyor.

Etiketler
BİM Market Cumhur İttifakı İttifak