Erdoğan'ın korumalarının darp ettiği avukat Sürenoğlu: Ölümle tehdit ettiler!

Sertuğ, "Düzenledikleri evrakı imzalamam için ölümle tehdit ettiler" dedi.

Erdoğan'ın korumalarının darp ettiği avukat Sürenoğlu: Ölümle tehdit ettiler!

13 Nisan'da Saray Düğünü'nde yolun kapatılmasına tepki gösterince "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği" iddiasıyla polisler ve yakın korumalar tarafından darp edilen Avukat Sertuğ Sürenoğlu, verilen 33 günlük ev hapsinin ardından ilk açıklamayı KRT 'Gün Sonu' programında Esra Yıldız'a yaptı.

Sertuğ, "Düzenledikleri evrakı imzalamam için ölümle tehdit ettiler" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan için kapatılan yolda tepkisini dile getirince yakın korumalar tarafından sarayın otoparkında öldürülesiye dövülen Avukat Sertuğ Sürenoğlu o gece ile ilgili tüyler ürperten açıklamalarda bulundu.

Sürenoğlu, KRT TV ekranlarında şu açıklamaları yaptı:

“ARACIN İÇİNDEKİ KORUMALAR SÜREKLİ DEĞİŞİYOR, HER GELEN İŞKENCEYE DEVAM EDİYORDU”

“Ben halkın tepkisine ses oldum. O sırada cumhurbaşkanının geçişi esnasında tepkimi göstermem polislerin hoşuna gitmedi. İşkence,darp, ters kelepçe yolda başladı. Önce trafik polisi bana yumruk attı sonra cumhurbaşkanının yakın korumaları beni alıp bir araca bindirdiler. Aracın içindeki kişi sayısını bilmiyorum ama dışarıdan gelip işkenceye dahil olan korumalar vardı. sürekli bir sirkülasyon vardı darp eden.”



“1,5 SAAT İŞKENCEDEN SONRA ‘SANA NE YAPALIM’ DEDİLER”

“Başından beri cumhurbaşkanına hakaret etmedim dememe rağmen işkenceye devam ettiler. Bir aracın içinde 1,5 saate yakın hem fiziksel hem de sözlü işkenceye maruz bırakıldıktan sonra “sana ne yapalım” diye sordular. Ben de “ hukuk ne gerektiriyorsa onu yapın “dedim.



“EVRAKI İMZALAMAZSAN, AYAKLARINDAN BAĞLAR , BOĞAZA ATARIZ”



“içerisinde cumhurbaşkanına asla söylemediğim, dilimin varmadığı hakaretler içeren bir evrak düzenleyip zorla imzalamamı istediler. Açıkca ölümle tehdit ettiler. Evrakı imzalamazsan, ayaklarımdan bağlayıp boğaza atacaklarını söylediler. Bir hukukçu olarak, işkence altında iken imzalanan belgelerin geçersiz sayıldığını bildiğim için direnmedim ve imzaladım. Ancak sonra bu evrakın bana tutuklama ve ev hapsi olarak döndüğünü gördüm. O evrakı imzalamam karşılığında beni serbest bıraktılar” dedi.

Etiketler
Tehdit