Eğitim-İş'ten İstanbul çağrısı

Eğitim-İş Sendikası YSK'nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Eğitim-İş'ten İstanbul çağrısı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da seçimlerin tekrar edilmesine karar verdi. YSK'nın bu kararına tepkiler çığ gibi büyürken Eğitim-İş Sendikası karara tepki göstererek yurttaşa birlik olma günü mesajı vererek bir çağrıda bulundu.

Eğitim-İş Genel Merkez Kurulu tarafından yayımlanan açıklamada, "Eğitim emekçileri olarak uyarıyoruz: Bugün kendi ülkenizin çağdaşlığı için vermediğiniz mücadele, çıkarmadığınız ses, yarın çocuklarınızın sessiz bir karanlıkta yaşamasına yol açacak. Çocuklarımızın yüzüne bakabilmek, onlara daha yaşanır bir ülke emanet edebilmek için bir arada durmak, her birimizin boynunun borcudur" denildi.

"Eğitim-İş olarak toplumun her ilerici üyesini, demokrasi için bir arada durmaya çağırıyoruz" denilen açıklamada, "Gün, bir padişahlık kurmak yerine herkesin kendisini kimlerin yöneteceğine karar vereceği bir Cumhuriyet kuran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına sahip çıkma günüdür. Gün, Cumhuriyet için ayağa kalkma, tek yumruk olma günüdür!" denilerek tüm yurttaşlara çağrıda bulunuldu.

Etiketler
YSK istanbul seçimleri yenileme kararı Ağrı Seçim Sendika