Din görevlilerine 340 TL'ye okulöncesi öğretmenliği

Eğitimin ilk basamağını oluşturan okulöncesinde, uzaktan eğitim yoluyla sertifika dönemi başladı. Kuran kursu öğreticileri, din görevlileri ve okulöncesi kurumlarda görev yapan personel 340 TL karşılığında eğitmenlik yapabilecek.

Din görevlilerine 340 TL'ye okulöncesi öğretmenliği

Eğitimin ilk basamağını oluşturan okulöncesinde, uzaktan eğitim yoluyla sertifika dönemi başladı. Kuran kursu öğreticileri, din görevlileri ve okulöncesi kurumlarda görev yapan personel 340 TL karşılığında eğitmenlik yapabilecek

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Kuran kursu öğreticileri ile imamlara 290 TL karşılığında “manevi rehberlik “olanağı veren sertifika programının bir benzeri daha hayata geçirildi. Selçuk Üniversitesi bünyesinde başlatılan, “Okulöncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Sertifika Programı”na 340 lira ödeyerek katılanlara eğitmenlik sertifikası verilecek.

Eğitimin yol haritasını oluşturan “2023 Eğitim Vizyonu Belgesi”nde zorunlu olacağı duyurulan okulöncesi eğitime ilişkin fırsatçı bir uygulamaya imza atıldı. Daha önce, din görevlilerine yönelik manevi rehberlik sertifika programı başlatan Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, şimdi de çocuk gelişimi ve eğitimine yönelik sertifika programı başlattı. Uzaktan eğitim yoluyla verilecek eğitimlerin üç ay süreceği bildirildi.

LİSE MEZUNU OLMA ŞARTI

İlköğretime hazırlanan çocukların gelişimi açısından kritik önemde olan okulöncesi eğitimde pedagojik yeterliliğin göz ardı edilmesinin önünü açan uygulamanın amacı, “Okulöncesi çocuk gelişimi faaliyeti gösteren kamu ya da özel kurumlardaki personellere gerekli olan mesleki tecrübeyi uzaktan eğitim yönetimi ile kazandırmak” şeklinde açıklandı. Programa lise ve dengi okullardan mezun olan özel kreşlerde görevli personellerin yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 Yaş Kuran Kursları’nda görev yapan öğreticilerin de katılabileceği ifade edildi.

İŞ GARANTİSİ VERMEZ

Okulöncesi eğitmenliği sertifikası almak isteyenlerin katılacağı program için 41 ayrı eğitim içeriği belirlendi. Programın, “Meslek mensuplarından gelen yoğun talepler” doğrultusunda hazırlanıldığı savunuldu. Başvuru kılavuzunun altına, “Bu sertifika programı herhangi bir iş garantisi vermez. Kişisel gelişim için hazırlanmıştır” notu düşüldü.

Etiketler
Öğretmen Okul