Erdoğan'dan Menbiç açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Esad rejiminin Münbiç'e girdiği iddialarıyla ilgili ilk açıklama geldi.

Erdoğan'dan Menbiç açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Suriye Ordusu’nun Menbiç’e girmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şunları söyledi:

Suriye’nin Münbiç’e yönelik böyle bir psikolojik çalışma ve eylem içerisinde olduğunu biliyoruz. Orada kendi bayrağını dalgalandırma gibi bir durum olduğunu biliyoruz. Ortada kesinleşmiş bir şey yok. 1 saat kadar önce arkadaşlarımızla görüştük, kesin bir şey söz konusu değil.

Bizim bütün hedefimiz burada YPG’nin gerekli dersi almasıdır. Bu konuda da kararlılığımız tamdır.

Yarın sabah heyetim Moskova’ya gidecek. Dışişleri Bakanın riyasetinde Savunma Bakanım, İstihbarat Başkanım ve aynı zamanda özel temsilcim ve Büyükelçim dörtlü bir ekiple oraya gidecekler ve orada bu konuları etraflıca ele alacaklar.

Erdoğan, CHP’nin İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun kendisini ziyaret etmek istemesi ile ilgili olarak da, “Bay Kemal izin verirse ben kapım açık. Çaysa çay, kahveyse kahve…” dedi.

PAKİSTAN’IN ‘FETÖ’ KARARI

Yani FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu onlar da ifade ettiler. Bundan sonraki süreç, oradaki kapatılan yerlerin vakfımıza devri meselesi. Şimdi o başlıyor. Yine bu arada Azerbaycan’da bazı olumlu gelişmeler var. Onların da bu gelişmelerle birlikte müjdelerini bu akşam, yarın sizlere verebiliriz.”

BİR AÇIKLAMA DA MSB’DEN

Münbiç ile ilgili bir açıklama da Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Münbiç’le ilgili gelişmeler kapsamında doğruluğu şüpheli bir takım açıklamalar yapılmaktadır. Bölgeyi silah zoruyla kontrol eden YPG/PKK terör örgütünün, bölge halkı adına açıklama yapma ve diğer unsurları davet etme hakkı ve yetkisi yoktur.
Tüm tarafları bölgeyi daha fazla istikrarsız hale getirecek kışkırtıcı eylem ve söylemlerden uzak durma konusunda uyarıyoruz. Konu tarafımızdan yakinen takip edilmektedir

Etiketler
Menbiç Münbiç Recep Tayyip Erdoğan