CHP'li belediyeye silahlı saldırıda acı haber: 2 ölü, 1 yaralı

Adana'da bir kişi CHP'li Çukurova Belediyesi'ni silahla bastı.

Adana'da eski zabıta müdürü olduğu belirtilen Ahmet Altuğ, CHP'li Çukurova Belediyesi'ni silahla bastı. İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti 1 kişi yaralandı. Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ve Zabıta Komiseri Habil Aykan'ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Saat 16.00 sıralarında Çukurova Belediye binasına gelen ve eski zabıta müdürü olduğu belirtilen Ahmet Altuğ, Zabıta Müdürlüğü'ne gelerek tabancayla etrafa ateş açtı.

2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin yaralandığı saldırı ihbarı üzerine belediyeye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

ZABITA MÜDÜRÜ ÖLDÜ

Çukurova Belediyesi'ndeki saldırıda yaralanan Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ve Zabıta Komiseri Habil Aykan hayatını kaybetti. Bir kişi de yaralandı. Saldırgan Ahmet Altuğ ise etkisiz hale getirildi.

CHP'li belediyeye silahlı saldırıda acı haber: 2 ölü, 1 yaralı - Resim : 2

Saldırgan Ahmet Altuğ ise elindeki tabancayla bahçeye çıkarak, bir bankın üzerine oturdu. Altuğ daha sonra da tabancayı çenesinin altına dayadı.

SALDIRGAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

SALDIRI 'GELİYORUM' DEMİŞ

Çukurova Belediyesi'nde Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ve Zabıta Komiseri Habil Aykan'ı öldürüp, Zabıta Amiri Kenan Özdemir'i de ağır yaralayan zabıta memuru Ahmet Altuğ'un olaydan bir hafta önce sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımlarıyla saldırının mesajını verdiği ortaya çıktı.

CHP'li belediyeye silahlı saldırıda acı haber: 2 ölü, 1 yaralı - Resim : 3

Altuğ'un sosyal medya hesabından 'Ben mevki ve makam için doğmadım ama namussuz olanlara da biat etmedim', 'Herşeyin vakti saati varmış. Şimdi tam zamanı herkes yaptığının bedelini ödeyecek, kalanlar da vicdanı ile baş başa kalacaklar', 'Aralık ayının on beşinden sonra kim istifa edecek kim canının derdine düşecek hep beraber göreceğiz' şeklinde paylaşımlarda bulunduğu görüldü.

SONER ÇETİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, Çukurova Belediyesi'nde düzenlenen saldırıya ilişkin CNN Türk'e şu açıklamayı yaptı:

"Çok üzgünüm onu belirteyim, kabul edilebilir bir olay değil... İnsanlar bir toplumsal cinnet mi yaşıyor, anlayabilmiş değilim. Olayı duyunca hemen geldik ama saldırganı ve yaralıları götürmüşlerdi.

Bir zabıta memuru zabıta müdürünün odasına giriyor ve zabıta müdürünü öldürüyor ardından Habil isminde zabıta komiseri vardı onu da öldürüyor. Bir de Kemal Özdemir ismindeki bir başka zabıta memurunu yaralıyor.

Biz de olayın şaşkınlığını yaşıyoruz. Saldırganın eski çalışan olduğu doğru değil şu anda mevcut belediye memuru, kendisi de zabıta memuru. Yapı kontrol de görevli. Şu anda görevde olan bir personel, kendi aralarındaki şahsi meselenin ne olduğunu şu anda tespit etmeye çalışıyoruz. Herkes şokta şu anda nedenini de kimse bilmiyor.

ÇUKUROVA BELEDİYESİ'NDEN YENİ GÖRÜNTÜ

ZABITA AMİRLİĞİNDEN YOLSUZLUK İDDİASIYLA ALINMIŞ

Çukurova Belediyesi'nde zabıta müdürü ile zabıta komiserini öldüren katil zanlısı Ahmet Altuğ'un, yolsuzluk iddiasıyla Zabıta Amirliği görevinden alınıp, Yapı İşleri Müdürlüğü'nde memur olarak görevlendirildiği bildirildi. Ahmet Altuğ'un sorgusu sürüyor.

VALİ DEMİRTAŞ, HASTANEDE

Öte yandan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Şehir Hastanesi'ne gelip saldırıda yaralanan Kenan Özdemir'in sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Vali Demirtaş, olayın oluş şeklinin araştırıldığını, daha sonra ayrıntılı açıklama yapılacağını söyledi.

Etiketler
Adana Çukurova Saldırı Silah