Akşener'den Erdoğan'a 'bunu yapma' telefonu: 'İki kere arayıp ikna ettiğini düşünmüş'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, bugün kaleme aldığı yazısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan arasında geçen telefon konuşmasını aktardı.

Akşener'den Erdoğan'a 'bunu yapma' telefonu: 'İki kere arayıp ikna ettiğini düşünmüş'

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Zeki Üçok'u telefonla arayarak çarpıcı bilgiler edindi. Terkoğlu, söz konusu telefon konuşmasında "Montrö Bildirisi" ile ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı aradığı bilgisine ulaştı.

Üçok'un konuyla ilgili aktardıkları şöyle oldu:

“Kimsenin bilmediği bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Amirallerimizin açıklamaları sonrasında hepimiz hatırlıyoruz, iktidar partisi adeta bu açıklamanın üzerinde tepinmeye başladı. Tapu Kadastro müdürlüklerinin bile içerisine katıldığı bir senaryo yürürlüğe konuldu. Gözaltılar başlatıldı. Ben o tarihte henüz İYİ Parti’ye katılmamıştım. Gözaltılar yapılıp tutuklanmaları için hazırlıklar yapılırken o gece, Sayın Akşener beni cep telefonumdan aradı. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı aradığını, ortada darbe falan gibi bir şeyin söz konusu olmadığını, bu amirallerin hepsinin emekli olup emrinde kimselerin olmadığını, bu kadar büyütülecek bir durumun söz konusu olmadığını, bu kişilerin tutuklanmaları için hazırlıklar yapılmasının doğru olmadığını anlattığını söyledi.

BİR SAAT SONRA TEKRAR ARADI

Bu konuşmamızdan yaklaşık bir saat kadar sonra Meral Hanım beni tekrar aradı. Sayın Erdoğan ile ikinci defa konuştuğunu, durumu tekrar anlattığını ve tutuklanmamaları konusunda kendisini ikna ettiğini düşündüğünü ifade ederek ‘İnşallah tutuklanma olmaz’ dedi. Şimdi herkes Meral Hanım’a kızıyor ama durum da bu. Kendisi bizzat cumhurbaşkanını iki defa arayıp amirallerimizin tutuklanmamaları için çaba sarf ediyor. Bence Sayın Akşener’in söylediklerini bu görüşmeleri dikkate alarak değerlendirmek daha adil olacak.”

Tamamını okumak için tıklayın

Etiketler
104 emekli amiralin bildirisi Cumhuriyet Gazetesi Meral Akşener İYİ Parti