Samsun 19 Mayıs Üniversitesi işçileri greve hazırlanıyor

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde Tez Koop-İş üyesi işçiler, yüzde 5 zam dayatmasına karşı eyleme geçti.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi işçileri greve hazırlanıyor

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kültür Merkezi önünde toplanan OMÜ ve OMKAN işçileri yüzde 5 zam dayatmasına karşı bir kez daha rektörlük önüne yürüdü.

Evrensel'de yer alan habere göre, "İşçiler sık sık yılgınlık yok direniş var", "İşçilerin birliği haksızlığı yenecek", "Yüzde 5'lik yönetim istemiyoruz", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı.

Rektörlük önünde KESK Dönem Sözcüsü Ersin Gür, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve CHP İl Başkanı Fatih Türker birer konuşma yaptı. Eyleme KESK Samsun Şubeler Platformu, CHP İl örgütü ile emek ve demokrasi güçleri de destek verdi.

"İŞÇİLERİN MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ"

KESK Dönem Sözcüsü Ersin Gür, ülkede yaşanan enflasyonun faturasının işçi ve emekçilere yıkılmak istendiği, böbürlenerek ekonominin büyüdüğünü söyleyen iktidarın işçilerin ve emekçilerin taleplerine gelince seslerini çıkarmadığını söyledi. "Birleşerek mücadele eden işçilerin önünde hiçbir güç duramaz" diye Gür, "Burada hakları için mücadele eden Tez Koop-İş Sendikası üyeleri OMÜ ve OMKAN işçisi emekçilerin haklı ve meşru mücadelelerini sonuna kadar destekliyoruz. KESK Şubeler Platformu olarak mücadelenizi bir kez daha selamlıyoruz" diye konuştu.

Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da direnen işçilerin haklı ve meşru mücadelelerini desteklediklerini, direnerek mutlaka haklarını alacaklarını söyledi.

CHP İl Başkanı Fatih Türker ise gerçek enflasyonun yüzde 160, TÜİK rakamlarına göre ise yüzde 81 olduğu bir süreçte, OMÜ ve OMKAN işçilerine yüzde 5'e razı olun denildiğini, kabul etmezlerse işten atılma tehdidinin öne sürüldüğünü ifade ederek, "Bu kabul edilebilir değil. Burada sırça saraylardan oturarak kendisine hizmet veren işçilere açlığı reva görenlere bir kez daha sesleniyorum bu işçilerin haklarını vereceksiniz buna mecbursunuz" diye konuştu.

GREV OYLAMASI YAKLAŞIYOR

Tez Koop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın destek veren emek örgütlerine teşekkür ederek, eylemlerini haklarını alana kadar sürdüreceklerini söyledi. Grev aşamasına sadece bir eylem kaldığını belirten Sayın, 14 ve 15 Ekim'de grev oylaması yapılacağını ardından çadırların kurulacağını ifade etti.

İşçiler dayatılan yüzde 5 zam teklifini tiye alan kısa bir skeç oynadı. Ardından Tez Koop-İş Samsun Şubesi İdari Sekreteri Buket Özden, basın açıklamasını okudu. Toplu sözleşme sürecinde yaşanılanları aktaran Özden, "Ekonomik krizin bu denli derinden hissedildiği bir dönemde toplu iş sözleşmesi sürecinin uzaması ekonomik sıkıntılarla da birleşince çalışanlar arasında ciddi huzursuzluklara yol açmış, çalışma barışını ortadan kaldırmıştır.

Daha fazla geciktirilmeden bir an önce işçilerin mağduriyeti giderilmelidir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi işçilerine diğer kamu kurumlarındaki işçi ücretlerinin altında ücret dayatılmasından vazgeçilmelidir. Yıllardır gece gündüz büyük özveriyle çalışan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve OMKAN işçileri, harcadığı emeğin, döktüğü alın terinin karşılığını almalıdır" diye konuştu.

Etiketler
Samsun Grev Üniversite