30 Ağustos'ta yakalanmıştı: Türkiye, THODEX'in kurucusu Özer'in iadesini yeni istedi

Faruk Fatih Özer için Arnavutluk'a resmi başvuruda bulunuldu. Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanmıştı.

30 Ağustos'ta yakalanmıştı: Türkiye, THODEX'in kurucusu Özer'in iadesini yeni istedi

THODEX kurucusu Faruk Fatih Özer için Arnavutluk'a resmi başvuruda bulunuldu.

Özer, Arnavutluk’ta 30 Ağustos'ta yakalanmıştı.

Dosyaya bakan Arnavutluk’taki Başsavcı Kreshnık Ajazı, 9 Eylül’de şunları söylemişti:

“Bizim ceza hukukumuzun ve suçluların iadesine dair Avrupa sözleşmesinin öngördüğü süre içerisinde Türk makamlarının şahsın iadesi için resmi iade talebi göndermesini bekliyoruz. Bu süre 40 gün olarak belirlenmiş durumda. Sürenin bitimine kadar resmi prosedür neyse o uygulanacaktır. Şu an Türkiye’ye dair resmi bir iade talebinde bulunulmadı. Resmi talebin gelmesini bekliyoruz.”

Ajazı'nın açıklamasına göre Türkiye Cumhuriyeti, Özer'in yakalanmasının üzerinden geçen günlere rağmen iade talebinde bulunmamıştı.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan davanın iddianamesinde, Faruk Fatih Özer'in Thodex kripto para uygulaması üzerinden müşterilerini dolandırıp, Arnavutluk'a kaçması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtiliyor. 268 sayfalık iddianamede Faruk Fatih Özer ile ağabeyi Güven Özer ve ablası Serap Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanık, 2 bin 27 kişi ise müşteki sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede, Koineks Teknoloji A.Ş. (Thodex) bünyesinde işlenen suçlardan toplam 356 milyon TL değerinde zarar oluştuğu kaydediliyor. İddianamede 21 sanığın 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'Tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından toplamda 12 bin 164 yıldan 40 bin 564'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Etiketler
Faruk Fatih Özer Ağustos Türkiye