Önce polis şiddeti sonra bakanlıkta ağırlama: MEB, özel sektör öğretmenleriyle görüştü!

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın yaptığı eylem sonuç verdi ve Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerle masaya oturmak zorunda kaldı.

Önce polis şiddeti sonra bakanlıkta ağırlama: MEB, özel sektör öğretmenleriyle görüştü!

Önceki gün Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yapmak isteyen özel sektör öğretmenlerine polis izin vermedi. Polis, izin verilmeyen basın açıklamasını Olgunlar Sokak’taki Madenci Anıtı’nın önünde yapma kararı alan öğretmenlere biber gazıyla müdahale etti. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Başkanı Eren Edebali, 9 öğretmenin gözaltına alındığını söyledi.

MEB GERİ ADIM ATTI

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın Ankara’da polis müdahalelerine rağmen ücret dayatmasına ve güvencesizliğe karşı yaptığı eylem, Milli Eğitim Bakanlığı’nı da adım atmaya zorladı. MEB yetkilileri yaşanan olay sonrası sendikayı arayarak görüşme talep etti.

Özel sektör öğretmenleri sendikası sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada: ''Milli Eğitim Bakanlığı, Sendikamızın Yönetim Kurulunu aramış ve bir görüşme talep etmiştir. Yönetim Kurulu üyelerimiz saat 17.00'de Bakan Yardımcısı ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan'la görüşme gerçekleştirecektir. Özel sektör öğretmenlerine çağrımızdır: Bugün gün boyu sosyal medyadan "Taban Maaş Hakkımızı Geri İstiyoruz" talebi ile aktif olalım. Gelişmelerle ilgili bilgilendirmede bulunacağız.'' ifadelerini kullandı.

TOPLANTIYA BAKAN YARDIMCISI KATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Öğretmen Sendikası’nın gündemleri arasında taban maaş düzenlemesinin yeniden getirilmesi, 10 aylık sözleşme ve çekmece sözleşme dayatmasının engellenmesi ve özel sektörde çalışan öğretmenlerle ilgili sorunlarda Öğretmen Sendikası’nın muhatap alınması vardı. Toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan katıldı.

SOYLU POLİSİ SAVUNDU

Ankara'da "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet" konulu toplantı sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Ankara'da eylem yapan öğretmenlere yönelik polisin müdahalesine gelen eleştiriler soruldu. Soylu şunları söyledi:

"Bir sivil itaatsizlik oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye başka bir noktaya taşınmak isteniyor gibi bir kaygı var. Öğretmenlerle polisleri karşı karşıya getirmek, bu çabanın sebebinin henüz ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Toplumu kaosa sürüklemeye çalışan bir tavır var. Bu eski Türkiye'de kaldı. Yüz bin Kılıçdaroğlu gelse bunu başaramaz. Başaramayacaklar ve beceremeyecekler. Polis karşıtlığı, öğretmen karşıtlığı oluşturmayınız. Buradan beslenmeyiniz. Kayseri'de bir polisimize şiddet uygulandı. O uygulananla ilgili müdahalede tutuklama oldu dün akşam. Hak ve haksızlık önemlidir. Kanunda ne yazıyor, buna bakmak lazım. Keşke kimse kusur ve suç işlemese. Hem ekonomik açıdan hem güvenlik açısından güçlüdür. Bu gücü ve milletin lehine kullandığımızı da belirtmek isterim. Eski Türkiye artık yok. Bir eylem yapılıyor, bu eylem yasaya uygun mudur, değil midir? Siz kanunsuz bir şey yapabiliyor musunuz? Bir eylemmatik ile karşı karşıyayız. Bu kişi kamuda bir öğretmen değil, velev ki olabilir. Bizim de eksiğimiz olabilir, biz buna da bakabiliriz. Bu şahıs HDP logosu ve işaret ile sık sık eylemlere katılan kişi. Bu kişiyi polisler gözaltına aldı. Savcı bir vesile ile serbest bırakır. Dün 30 Ağustos'tu. CHP bunu gözden kaçırdı sanırım. Diğer tarafta kortej yürüyordu. Oraya taşabilirdi. Buradan beslenmeye çalışan bir muhalefet var, buradan beslenmeyin."

Görüşme sonrasında Sendika.Org’a konuşan Öğretmen Sendikası Genel Başkanı Eren Edebali, MEB’in kendilerini muhatap almak zorunda kaldığını ancak talepleri karşısında somut adım atmaktan ziyade hâlâ kendilerini bürokratik süreçlere yönlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Edebali görüşme hakkındaki genel izlenimlerini ise şöyle aktardı:

"Dün yaptığımız eylemin etkisi çok net görülüyordu. Yaptığımız eylem, kararlılığımız bu zamana kadar bizi görmeyen MEB’i bizle görüşmeye itti. Bakanlık yetkilileri, Bakan’ın kendisinden talimat geldiğini ifade ettti. Bizi muhatap almak zorunda kaldılar. Taleplerimizi ilettik. Ancak bizim somut taleplerimiz konusunda hızlı bir adım atmaktansa bürokratik yollara yönlendirme eğilimindeler."

Etiketler
MEB Bakanlık Öğretmen Polis Özel Sektör