Sibel Balaç 251, Gökhan Yıldırım 245 gündür ölüm orucunda: 'Adalet ve yaşamı bir arada istiyoruz'

Ankara Sincan Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan Sibel Balaç, ölüm orucu eyleminin 251’inci gününde "Biz adalet ve yaşamı bir arada istiyoruz” diye konuştu.

Sibel Balaç 251, Gökhan Yıldırım 245 gündür ölüm orucunda: 'Adalet ve yaşamı bir arada istiyoruz'

Ankara Sincan Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan Sibel Balaç, ölüm orucu eyleminin 251’inci gününde. Avukatı aracılığıyla mesaj gönderen Balaç, “Bizler, adalet ile yaşam arasında bir seçim yapmak zorunda kalırsak adaleti seçeriz. Ancak, biz adalet ve yaşamı bir arada istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İleri Haber'den Nüket Gelegen'in haberine göre, Sincan Cezaevinde tutuklu olan Sibel Balaç ve Tekirdağ F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Gökhan Yıldırım, başta “adil yargılanma” olmak üzere “hasta mahpusların serbest bırakılması”, “hapishanelerdeki hak ihlallerinin ortadan kaldırılması” ve “ağırlaştırılmış infaz yasasının mahkumların lehine değiştirilmesi”, “cezaevinde kitap, dergi gibi kısıtlamalara son verilmesi”, “cezaevindeki sohbet hakkının eksiksiz uygulanması” ve “halkın hak, özgürlük ve adalet mücadelesinin engellenmemesi” gibi taleplerle ölüm orucu eyleminde.

BALAÇ 251, YILDIRIM 245 GÜNDÜR ÖLÜM ORUCUNDA

Balaç ölüm orucunun 251’inci günündeyken, 10 Ağustos tarihinden bu yana iradesi dışında yoğun bakımda tutulan Yıldırım ise ölüm orucu eyleminin 245’inci gününde.

Bugün öğle saatlerinde Sibel Balaç’ı ziyaret eden avukatı Ceren Yılmaz, Balaç’ın son durumuna ilişkin İleri’ye konuştu.

‘TOPLAM KİLOSUNUN YARISINI KAYBETTİ’

Yılmaz, Sibel Balaç’ın ölüm orucu eyleminin 251’inci gününde olduğunu hatırlatarak, “En son 43 kilo olarak ölçülmüştü ancak daha da kilo vermiş, kendisi 42 kiloya düştüğünü tahmin ediyor” dedi. Balaç’ın ölüm orucuna başladığında 85 kilo olduğunu vurgulayan Ceren Yılmaz, “Toplam kilosunun yarısını kaybetti” şeklinde konuştu.

Sibel Balaç’ın sağlık durumuna ilişkin son durumu ve gözlemlerini de aktaran Yılmaz, “Sağlık durumunun gidişatı sebebiyle artık ayaklarında ve bacaklarında ağrılar var. Sibel, bu ağrılar sebebiyle uyuma güçlüğü yaşadığını söylüyor” sözlerini dile getirdi.

‘GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE ERİYOR’

Avukat Ceren Yılmaz, “Sibel’in sağlık durumu gittikçe kötüleşiyor, gözlerimizin önünde eriyor. Ancak Sibel, talepleri karşılanana dek ölüm orucu eylemini sürdüreceğini belirtiyor. Aylardır dile getirdiğimiz taleplerinin bir an önce karşılanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Müvekkilinin yasadışı dijital deliller gerekçe gösterilerek ceza aldığını belirten Yılmaz, “Yargıtay 3. Ceza Dairesi Sibel’in cezasını onadı; ancak avukatları olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yaptık. Sibel’in öncelikli talebi olan ‘adil yargılanma’ hakkı için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘DİRENDİĞİ İÇİN COŞKULU HİSSEDİYOR’

Ceren Yılmaz, Sibel Balaç’ın hızlı kilo kaybına ve sağlık durumuna rağmen moralinin iyi olduğunun da altını çizdi. Yılmaz, “Sibel adalet için direniyor, direndiği için de coşkulu hissediyor ve morali yüksek. Bunu kendisi de dile getiriyor” ifadelerini kullandı.

Avukat Yılmaz, Balaç’ın en çok 245 gündür ölüm orucunda olan Gökhan Yıldırım’ı merak ettiğini söyleyerek, “Sibel sık sık Gökhan’la ilgili sorular soruyor” dedi.

‘HASTA DEĞİL DİRENİŞÇİYİZ’

Ceren Yılmaz, Sibel Balaç’ın mesajını da şu şekilde aktardı:

“Zorla hastanede tutmakla, saat başı kontrole gelmekle ‘Biz üzerimize düşeni yaptık’ der gibi görünmeye çalışıyorlar. Ancak suçlarını örtemezler. Biz hasta değil direnişçiyiz. O yüzden tüm bu yapılanlar işkencedir.

‘ADALET VE YAŞAMI BİR ARADA İSTİYORUZ’

Bizler, adalet ve yaşam arasında bir seçim yapmak zorunda kalırsak adaleti seçeriz; ama ölüm orucu böyle bir şey değil. Biz adalet ve yaşamı bir araya getirmeye çalışıyoruz, ikisini bir arada istiyoruz. Bu da ancak halkımızın direnişimizi sahiplenmesiyle olur. Sesimizi duyan halkımızı çok seviyoruz.”

Etiketler
Ankara Cezaevi Sincan