Cumartesi Anneleri'nden 903. hafta açıklaması: 'Adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz'

Cumartesi Anneleri/İnsanları, gözaltında kaybedilen çocuklarının ve yakınlarının akıbetini sormak, faillerin cezalandırılması talebiyle sürdürdükleri eylemlerinin 903'üncü haftasında.

Cumartesi Anneleri'nden 903. hafta açıklaması: 'Adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz'

Bu hafta da Cumartesi Anneleri/İnsanları, 20 Temmuz 1992 günü Tarabya’daki evinden işyerine gitmek üzere çıkan ve bir daha geri dönemeyen Hasan Gülenay için hakikat ve adalet arayışlarını tekrarladı.

Cumartesi Anneleri, 903. haftada da basın açıklamasını çevrimiçi gerçekleştirdi. Cumartesi Anneleri/ İnsanları adına basın açıklamasını Hasan Ocak'ın yeğeni Dilcan Acer okudu. Açıklamada 30 yıldır sonuçsuz bırakılan Hasan Gülünay dosyası gündeme getirilirken "Hasan Gülenay nerede?" sorusu yeniden soruldu.

Açıklamada 204 haftadır kendilerine yasaklanan Galatasaray Meydanı'ndan vazgeçmeyeceklerini bir kez daha dile getiren Dilcan Acer, Cumartesi anneleri adına şunları söyledi:

"Kaç yıl geçerse geçsin; Hasan Gülünay için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan, 204 haftadır bize yasaklanan kayıplarımızla buluşma mekânımız Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz."

Etiketler
Cumartesi Anneleri Gözaltı