7 büyükbaş hayvanı ölen yurttaş devletten yardım bekliyor: 'Biz, bu hayvanları kolay yetiştirmiyoruz'

Sinop’ta Yaşar Altıntaş’a ait 7 büyükbaş hayvan öldü. Altıntaş, hayvanların zehirlendiğinden şüphe ettiğini belirterek, “Devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Biz, bu hayvanları kolay yetiştirmiyoruz" dedi.

7 büyükbaş hayvanı ölen yurttaş devletten yardım bekliyor: 'Biz, bu hayvanları kolay yetiştirmiyoruz'

Sinop’un merkeze bağlı Abalı köyünde, Yaşar Altıntaş’a ait 7 büyükbaş hayvan, 12 Temmuz'da öldü. Hayvanların zehirlendiğinden şüphe ediliyor.

Hayvanların sahibi Yaşar Altıntaş, devletten yardım beklediğini ifade etti.

ANKA'dan Mustafa Usta'nın haberine göre, Altıntaş şunları söyledi:

“Yaklaşık 40-45 tane hayvanım var. Bunların yaklaşık 15 tanesi inek ve düve, gerisi dana. Onları kurbanlık yapıyoruz. Dün akşamdan bu yana 7 tane büyükbaş hayvanım telef oldu. Zehirlenmelerinden şüpheleniyoruz. Gerekli kurumlardan gelip inceleme yaptılar. Telef olan hayvanlardan örnek aldılar. Laboratuvara gönderecekler. Sonucu bekleyip göreceğiz. Devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Biz, bu hayvanları kolay yetiştirmiyoruz...

Bu hayvanlar bir yılda da üç yılda da kolay kolay yetişmiyor. Şu anda rahatsızlığı olan hayvanlara serum veriliyor. Şu anda telef olan hayvanlardan yaklaşık 200-250 bin lira zarar var. Bu hayvanların deri altına küpe yerine çip takılabilir. Ne kaybolur ne de vatandaş üzülür. Sigortacı, ‘bu hayvanın küpesi yok’ diye ücreti karşılamasa haklı. Bakanlığın bu konuda çalışması olması gerekiyor” dedi.

Etiketler
Sinop