AKP'ye yakın yazarlardan yeni kampanya: Hizbullah'tan sonra Sivas Katliamı davasından tutuklu bulunanların serbest bırakılmasını istediler

Hizbullah'ın silahlı eylemlerini yapanların serbest bırakılmasının ardından AKP'ye yakın isimler, Sivas Katliamı davasında hükümlü olarak tutuklu bulunanların serbest bırakılmasını istedi. Köse davanın mezhepsel bir intikam haline getirildiğini söyledi.

AKP'ye yakın yazarlardan yeni kampanya: Hizbullah'tan sonra Sivas Katliamı davasından tutuklu bulunanların serbest bırakılmasını istediler

Sivas Katliamı’nın yıldönümünde, AKP’ye yakın köşe yazarları, katliamla ilgili davada tutuklu bulunanların serbest bırakılmasını istedi.

Daha önce Hizbullah üyeliği ve birçok suikast nedeniyle ceza alan isimler ‘yeniden yargılama’ başvurusu nedeniyle serbest bırakılmıştı. AKP’ye yakın bazı isimler, şimdi de Sivas katliamı davasında tutuklu bulunanların tahliye edilmesi gerektiğini yazdı.

AKİT YAZARI KARAHASANOĞLU: “SİVAS’IN KENDİ HALİNE İNSANLARI ATEİST AZİZ NESİN’İ PROTESTO ETTİ DİYE…”

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Sivas Katliamı’nın hemen her yıldönümünde tutuklu bulunanların tahliye edilmesine yönelik yazı kaleme alıyor. Karahasanoğlu, dünkü yazısından sonra bugün de aynı konuyla ilgili kendisine gelen eleştirilere yanıt verdi.

Karahasanoğlu, “Madımak dosyası yeniden açılsın, gerçek katiller açıklansın!” başlıklı yazısında, “Hayatında hiçbir suç işlememiş insanlar, üzerlerinde bir tabanca bile bulunamayan Sivas’ın kendi halinde insanları, ateist Aziz Nesin’i protesto ettiler diye, “Anayasa’yı cebren değiştirmeye teşebbüs” ile suçlanıyorlar” ifadelerini kullandı.

Akit yazarı, Sivas davasının yeniden görülmesi gerektiğini belirterek, kendisine gelen eleştirilere şöyle yanıt verdi:

“Ve saatlerce süren protestoları fırsat bilen derin devletin derin elemanları, otel önünde tutuşturdukları perdeler üzerinden oteli yakıyorlar..

Bu yakma olayı ile, protestocuların eylemleri arasında bir illiyet bağı olmadığını belirtiyorum.. Adamlar, otelin yakılmasını anayasal hak olarak gördüğümü iddia ediyorlar.. Protestocuların hedefi, insan öldürmek olsaydı, gösterilerinin ilk saatlerinde ona yönelik eylemler yaparlardı.

Oysa, Sivas’taki olaylarda, insanlar Cuma Namazı’ndan çıkıp gösterilere başlamışlar.. Sonra birçoğu ikindi namazı için dağılmış, tekrar toplanmışlar.. Oteldeki yangın ise, topluluğun tekrar dağılmaya yüz tuttuğu, akşam vakti, kimliği halen meçhul tutulan kişilerce çıkartılmış..”

STAR YAZARI KÖSE: “HUKUKU MEZHEPSEL BİR İNTİKAM ARACI HALİNE GETİRENLER BELLİ”

Sivas Katliamı davasında tutuklu olanların serbest bırakılmasını isteyenlerden biri de hükümete yakın Star yazarı Yakup Köse oldu.

Köse, “Sivas mağdurları serbest bırakılmalı” başlıklı yazısında, “Sivas mağdurlarının hâlâ süren esaretinden bahsediyorum. 29 yıldır hapishanedeler. Ceza ve infaz kanunlarındaki çeşitli değişiklikler veya yeniden yargılamalarla cezaevleri boşalırken bir tek Sivas davası mağdurları cezaevinde tutuluyor. Bir tek onlar cezaevinden ancak ya tabutla veya sedye ile çıkabiliyorlar. Sedye ile çıkan da zaten ölüm döşeğinde oluyor” dedi.

“Sivas Davası bir intikam davası. İntikam alanların kimler olduğunu bir sene önceki yazımda, neredeyse vatandaşlık kimlik numaralarına kadar yazmışım” diyen Yakup Köse, devlet içinde görev yapan Alevileri ve eski bakanları hedef gösterdi.

“Hukuku mezhepsel bir intikam aracı haline getirenler belli” diyen Köse, yazısını şöyle sürdürdü:

“Bir de Sivas hâdisesinde olayları önlemeleri gerekirken müdahale etmeyi bırakın olay yerinden ayrılan kolluk kuvvetlerini konuşmalıyız. Gazeteci Cüneyt Özdemir'in şu sözleri Sivas Davası'nın yeniden görülmesi için yeterli karînedir: ‘Hâlâ cevabını bulamadığım bir soru var. O dönem yayınlamamıştık. Dosyayı Can Dündar hazırlamıştı, ofiste çok tartışma çıktı 'yayınlayalım mı, yayınlamayalım mı' diye. Birand 'Yayınlamayalım' dedi. Yayınlamadığımız görüntü şuydu: Sivas Katliamı'na baktığımız zaman, büyük bir halk geliyor ve 'yakın la yakın' diyorlar. İnsanlar otelde sıkışıyor ve ellerinde silahlarla bir grup asker geliyor. Sonra o asker çekiliyor. Sonra da bildiğiniz olaylar oluyor. Hep merak ettiğim şu: Asker neden çekildi? Kim çekti o askeri oradan?’

Hâdisenin olduğu gün Sivas'ta olmayanların bile ağırlaştırılmış müebbet ceza aldıkları bir davada Özdemir'in bahsettiği askerin geri çekilme emrinin kimin verdiğinin araştırılmasını beklemek o dönem için boş bir beklenti olurdu. Peki şimdi?..

Askerin geri çekilme emrini veren bulunursa ipin ucu da bulunmuş olur. Adaletin sağlanması için ipin diğer ucuna kadar gidilmeli. Bu süreç zarfından da daha fazla mağduriyet oluşmaması için Sivas Davası mahkûmları serbest bırakılmalı.”

Etiketler
Sivas Katliamı Sivas Silah