Açılışının üzerinden 9 ay geçti ancak faaliyete başlayamadı: Şehit yakınları ve gaziler için yapılan tesiste sadece Bakan kalabildi

Açılışının üzerinden 9 ay geçen Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evi, bürokrasideki işlerinin bitmemesi nedeniyle faaliyete geçemedi. Lüks tesiste bugüne kadar sadece Çanakkale'ye ziyarete giden bakan konaklayabildi.

Açılışının üzerinden 9 ay geçti ancak faaliyete başlayamadı: Şehit yakınları ve gaziler için yapılan tesiste sadece Bakan kalabildi

Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evi, bürokrasideki işlerin halledilmemesi nedeniyle faaliyete geçemedi. Açılışının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hala işletme yönergesinin hazırlanmadığı için, Çanakkale’ye gelen şehit yakınları ve gazileri tesisten yararlanamıyor.

İşletme yönergesi olmadığı için personel alımı da yapılamayan ve milyonlara mal olan boş binayı aylardır sadece özel güvenlik görevlileri bekliyor.

19 EYLÜL’DE BAKANIN KATILDIĞI TÖRENLE AÇILDI

Çanakkale Özel Haber’de yer alan habere göre; İçişleri Bakanlığı tarafından arsası verilen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeneği tahsis edilen ve İl Özel İdaresi tarafından Barbaros Mahallesi Dardanel Spor Tesislerinin yanında inşa edilen Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evi, 19 Eylül 2021 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katılımıyla hizmete açılmıştı.

Türkiye'de başka bir örneği olmayan tesis açılışının üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hala şehit yakınlarına ve gazilere hizmet veremiyor. İşletme yönergesi hazırlanamadığı gerekçesiyle konuk ağırlayamayan Gazi Evine, personel alımı da yapılamıyor. 5 yıldızlı otel konforundaki odalar boş kaldı. Özel güvenlik görevlilerinin nöbet tutuğu binaya ne şehit yakınları ne de gaziler adım atabiliyor.

“HİZMET VEREMEYECEKSE NEDEN AÇTINIZ”

Türkiye genelinde gazi ve şehit yakınlarının en çok ziyaret ettiği illerin başında Çanakkale geliyor. Çanakkale'yi ziyaretlerinde kendileri için açılan bu tesisten yararlanamayan gazi ve şehit yakınları; "Çanakkale'de evimiz var kalamıyoruz. Hizmet veremeyecekse neden açılışı yapıldı. Bu tesise gelenler kapıda kalıp büyük mağduriyet yaşıyor. Bürokratik işlemlerin bir an önce tamamlanarak tesisin hizmet vermeye başlamasını istiyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

BAKAN İSTERSE KAPILAR AÇILIYOR

Türkiye’de çocuk haklarının desteklenmesi projesi kapsamında düzenlenen “Çocuk Buluşması Etkinliği” kapsamında 9 Haziran tarihinde Çanakkale’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve 81 ilin çocuk temsilcileri, Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evinde konaklamıştı. İşletme yönergesi olmadığı için hizmet vermesi mümkün olmayan işletmenin, bakan oluruyla odalarını açtığı öğrenildi. Ancak aynı bakanlık oluru olmadığı için şehit yakınları ve gaziler halen kendi evlerinde kalamıyor.

BOĞAZ MANZARALI 40 ODALI…

Gazi Evi, Çanakkale sahilinde 1600 metrekare büyüklüğünde doğrudan Çanakkale boğazına bakan arazide yer alıyor.

Etiketler
Çanakkale Lüks Şehit