Konya’da polis şiddeti: Önce saldırdılar sonra ‘boşu boşuna dövdük’ dediler

Konya'da polisler, 17 yaşındaki bir gence tekme ve yumrukla saldırdı. Gencin suçsuz olduğu anlaşıldıktan sonra ise "Bir yanlış anlaşılma oldu, boşu boşuna dövdük” dediler.

Konya’da polis şiddeti: Önce saldırdılar sonra ‘boşu boşuna dövdük’ dediler

GERÇEK GÜNDEM - Konya’da son dönemde yaşanan polis ve bekçi şiddeti yurttaşların tepkisini çekiyor.

Son olarak 17 yaşındaki bir gencin polis tarafından, ekip aracı önünde sert bir şekilde darp edildiği görüldü.

Çevrede bulunan bir yurttaş tarafından kameraya alınan olayda, polis, karşılık vermediği ve zorluk çıkarmadığı görülen gence tekme ve yumrukla saldırdı. Gencin ise cinsel taciz olayına müdahale ettiği sırada polis tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.

POLİS: “BOŞU BOŞUNA DÖVDÜK”

Darp edilen gencin astsubay ağabeyi, Gerçek Gündem’e yaptığı açıklamada, “Kardeşim bir cinsel taciz olayına şahit oluyor ve müdahale ediyor. Bu esnada polis geliyor kavgaya müdahale amacıyla. Olay sırasında polis geldiği için kardeşim de kaçıyor. Polis de ‘sen kimden kaçıyorsun’ diyerek kardeşime müdahale ediyor. Polis ‘gel bakalım sen mi taciz ettin’ diyor ve darp ediyor” dedi.

Şiddet uygulayan polislerle konuştuğunu söyleyen gencin ağabeyi, “Bir yanlış anlaşılma oldu, senin kardeşini boşu boşuna dövdük” dediklerini ifade etti. Mağdur gencin ağabeyi, polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Etiketler
Konya Polis Polis şiddeti Şiddet