SADAT Başkanı Tanrıverdi: Kılıçdaroğlu'na dava açmaya hazırlanıyorum, haberler yüzünden işler azaldı

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açmaya hazırlandığını söyledi. Ayrıca haklarındaki haberler nedeniyle işlerinin azaldığını savundu.

SADAT Başkanı Tanrıverdi: Kılıçdaroğlu'na dava açmaya hazırlanıyorum, haberler yüzünden işler azaldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim güvenliği endişesiyle geçtiğimiz günlerde kapısına gittiği ve paramiliter bir kuruluş olarak nitelediği Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (SADAT) Başkanı Melih Tanrıverdi, yeni açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet gazetesinden Can Uğur'a konuşan Tanrıverdi, ana muhalefet partisi liderine dava açmaya hazırlandığını söyledi. Ardından "Ortaya bir teorem koyuyorsunuz onu kanıtlamanız gerekiyor. 10 yıl olmuş SADAT kurulalı. Adnan Paşa, 2020’de görevi bırakmış. Ortada ispatlanmamış bir durum var ise artık bu kenara kaldırılmalı" ifadesini kullandı.

Söz konusu söyleşinin ilgili bölümü şöyle:

- Son gelişmeler ışığında Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi kendinize rakip olarak görüyor musunuz?

Rakip olarak görmüyorum ama kapımıza dayanan biri olarak dava açmaya hazırlanıyorum. Ne yapıyorsa inceliyorum. Benimle ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını FETÖ’cüler dile getiriyor. Bu iddialar sufle edilmiş ve Kemal Bey’e verilmiş.

- Siz eleştirilemez misiniz, size yönelik haklı eleştiriler olamaz mı?

Neyle eleştirdiklerine bağlı. Biz uluslararası alanda savunma sanayi hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir şirketiz. Bizdeki medya bu alanlara bakmak ya da iş yaptığımız alanlara dair eleştirmek yerine bizim alakamızın olmadığı bir şeyle eleştiriyor. Basında bunlar çıkınca falan bir ülkeden bizi arayıp seçim güvenliğini siz alıyormuşsunuz bizim ülkenin güvenliğini de alır mısınız diyorlar.

'TALİMAT ALMIYORUZ'

- SADAT’ın kurucusu olan Adnan Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını bir dönem yapması söz konusuyken SADAT ile iktidar ilişkisinin olduğunu düşünmek sizce garip bir durum mu?

Ortaya bir teorem koyuyorsunuz onu kanıtlamanız gerekiyor. 10 yıl olmuş SADAT kurulalı. Adnan Paşa, 2020’de görevi bırakmış. Ortada ispatlanmamış bir durum var ise artık bu kenara kaldırılmalı. Biz, Cumhurbaşkanımızdan, hükümetten ya da bakanlardan dolaylı ya da direkt olarak herhangi bir talimat almıyoruz. Biz bağımsız bir şirketiz. Adnan Bey bir devlet adamıdır, devleti onu göreve çağırmıştır şirketi için değil devleti için gitmiştir.

'HAKKIMIZDAKİ HABERLER YÜZÜNDEN İŞLER AZALDI'

- Şirket olarak kar-zarar bilançonuz ne durumda?

Hakkımızda şu an çıkan haberlere benzer haberler çıktığında olumsuz etkileniyoruz tabi. Bazen 6 ay bazen 1 yıl bütün projelerimiz duruyor. O dönemler ciddi zararlar ediyoruz. Bizimle ilgili basında ne kadar az haber çıkarsa iyi. Rakiplerimiz var sahada çünkü. Bunlar bizimle ilgili haberleri iş yaptığımız devletlere götürüyor ve bu bizi olumsuz etkiliyor. Örneğin bir Amerikan şirketi Mali’ye gidiyor ve diyor ki ‘Bunlarla ilgili Türkiye’de böyle iddialar var. Bu sizi de olumsuz etkiler.’ Onlar da bir bakalım deyip geri çekiliyor. Bu en az 6 ayın işlerin durması demek.

Etiketler
SADAT Kemal Kılıçdaroğlu