Pınar Gültekin eyleminde polis barikatlarına tepki: 'Kadınları değil katilleri engelle'

"Kampüs Cadıları"nın İstanbul'da yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Pınar Gültekin için adalet talebini haykıran kadınlar Kadıköy Khalkedon Meydanı'na ulaşarak açıklama yaptı.

Pınar Gültekin eyleminde polis barikatlarına tepki: 'Kadınları değil katilleri engelle'

Pınar Gültekin davası, Muğla Adliyesi'nde görülmeye devam ederken Kampüs Cadıları'nın İstanbul'da yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Kadınlar, polis barikatını aşarak "Kadınları değil katilleri engelle" sloganıyla yürüdü. Pınar Gültekin için adalet talebini haykıran kadınlar Kadıköy Khalkedon Meydanı'na ulaşarak açıklama yaptı

Sendika.org'un haberine göre; Pınar Gültekin davası Muğla Adliyesi’nde görülmeye devam ederken Kampüs Cadıları’nın İstanbul Kadıköy’de yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Kadınlar “Koruma, aklama, yargıla” yazılı pankart açarak yürümek istedi. Polis kadınların pankartına saldırarak yırtarak aldıktan sonra kadınların görüntü çekmesini de engelledi. Kadınlar polis barikatını aşarak “Kadınları değil katilleri engelle” sloganıyla Khalkedon Meydanı’na yürüdü ve açıklama yaptı.

Kampüs Cadıları yapmak istedikleri yürüyüşün engellenmesini sosyal medya hesaplarında şöyle duyurdu: Katledilen kızkardeşimiz Pınar Gültekin için yapacağımız yürüyüş polisler tarafından engellenmeye çalışılıyor. Katilleri engellemeyenler bizleri darp ederek susturmak istiyor! Susmuyoruz, korkmuyoruz; Pınar için adalet istiyoruz!

Kampüs Cadıları, Khalkedon Meydanı’nda yaptıkları açıklamada şunları ifade etti:

“Bugün, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen kızkardeşimiz Pınar Gültekin’in karar duruşması gerçekleşecek. Bütün deliller ortadayken failler 12 duruşmadır aklanmaya çalışılıyor. Erkek yargının davayı uzatarak Pınar’ı unutturmaya çalıştığını biliyoruz. Cezasızlık politikalarınızı ve Pınar’ı unutturmaya çalışmanızı kabul etmiyoruz. Sıra arkadaşımız, kızkardeşimiz Pınar için adalet sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Hakimin, davanın en başından beri yanlı tavırlarını kabul etmiyoruz! Erkek adalet, davanın başından beri katili ve diğer failleri yargılamak yerine Pınar’a iftira atıyor. Erkek adaletin davayı bir kere daha ertelemesine, 2 yıldır Pınar için adalet sağlanmamasına artık tahammülümüz yok!

Bütün deliller ortadayken, katil Cemal Metin Avcı’nın mahkemeye sözde yeni deliller sunması bir oyalama çalışmasıdır. İki yıldır uzatılan davada erkek yargının Pınar için adalet sağlamaktansa katillerle işbirliği yaptığını defalarca kez gördük. Katille işbirliği yaparak delilleri karartan Mertcan Avcı, Selim Avcı, Ayten Avcı ve Şükrü Gökhan Orhan’ın tutuksuz yargılanmasını, mahkemeye dahi gitmeden aramızda rahatça dolaşmasını asla kabul etmiyoruz. Pınar’ın faillerini aklamanıza asla izin vermeyeceğiz.

Pınar için isyan ediyoruz, Kızkardeşimizden asla vazgeçmiyoruz! Katili ve katile yardım eden diğer failleri aklamaya çalışan erkek yargıya hatırlatıyoruz; Pınar için, katledilen kadınlar için erkek adaletinizi başınıza yıkacağımız günler yakındır! Pınar için adalet sağlanacak çünkü biz buradayız! Adalet sağlanana kadar hesap sormaya devam edeceğiz!”

Etiketler
Kadıköy İstanbul Polis