Cumartesi Anneleri'ni ofisine çağırdığını unutan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

Cumartesi Anneleri'ni ofisine çağıran Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır Anneleri'yle buluşmasını eleştirdi. Tartışmaya dahil olan AKP Sözcüsü Çelik, "Anneler ayağa çağrılmaz. Annelerin ayağına gidilir" dedi.

Cumartesi Anneleri'ni ofisine çağırdığını unutan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti tartışılmaya devam ediliyor.

Kılıçdaroğlu, ziyaret kapsamında, Diyarbakır Öğretmenevi'nde, terör örgütü PKK'nin elinde olduğu iddia edilen çocuklarına kavuşmak için nöbet tutan ve kamuoyunda “Diyarbakır Anneleri” olarak bilinen ailelerin temsilcileri ile buluşmuştu.

ERDOĞAN BULUŞMAYI ELEŞTİRDİ: ANALARIN KAPISINI ÇALAMADILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada, “Diyarbakır'a gidip ittifak ortaklarından korktukları için anaların kapısını çalamadılar” diyerek Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK: ANNELER AYAĞA ÇAĞRILMAZ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in de gündeminde buluşma vardı:

“Anneler ayağa çağrılmaz. Annelerin ayağına gidilir. Hele ki Diyarbakır annelerinin ayağına gitmek şereftir. Bu insanların evlatları terör örgütü tarafından kaçırılmış. Dünyanın en meşru talebidir bu. "Evlatlarımızı istiyoruz" diyorlar. Bunun dışına çıkıp da bu meseleyi siyasi paranteze almak için anneleri ayağınıza çağırmak son derece yanlıştır.”

ERDOĞAN, CUMARTESİ ANNELERİ’Nİ OFİSİNE ÇAĞIRMIŞTI

Çelik, Diyarbakır’daki buluşmada Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır Anneleri’nin yanına gitmediğini eleştirdi ancak kendi partisinin geçmişini unuttu.

Cumartesi Anneleri, 27 Mayıs 1995'ten bu yana her cumartesi günü Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemleri düzenleyerek gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini arıyor.

5 Şubat 2011'de Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki ofisinde Cumartesi Anneleri'ni kabul etmişti. Anneler ile görüşen Erdoğan, bu konuyu çözeceğine dair Berfo Ana başta olmak üzere diğer Annelere söz vermişti. Bu doğrultuda TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde alt komisyon kuruldu ve rapor hazırlandı. 2014'te dava dosyası yeniden açıldı ancak 2020'de Yargıtay'ın kararıyla zamanaşımından tekrar kapatıldı.

Bunun üzerine Cumartesi Anneleri’nin yıllarca eylem yaptıkları Galatasaray Meydanı, onlara kapatıldı, buluşmalara polis müdahale etti ve Cumartesi Anneleri’ni gözaltına aldı.

Erdoğan ve AKP Sözcüsü Çelik, 2011’de Erdoğan’ın kendi ofisinde Cumartesi Anneleri’ni kabul ettiğini unutmuş olsa gerek; Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır Anneleri’yle buluşmasını eleştirdi.

Etiketler
Diyarbakır Ağrı Cumartesi Anneleri