Polis müdahalesi sonucu yaşamını yitiren Metin Lokumcu'ya ilişkin yeni görüntüler: 'İyi değilim'

Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin dava devam ederken; Lokumcu'nun ölümüne neden olan polis müdahalesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Polis müdahalesi sonucu yaşamını yitiren Metin Lokumcu'ya ilişkin yeni görüntüler: 'İyi değilim'

31 Mayıs 2011'de dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting için Artvin’nin Hopa ilçesine gitmiş ve HES’e karşı ve çay tarımında yaşanan sorunları dile getirmek isteyen bir grup vatandaş Hopa meydanında basın açıklaması gerçekleştirmek istemişti.

Erdoğan kente ulaşmadan önce eylem yapan gruba polisin sert müdahalesi sonucunda yoğun şekilde atılan gaza maruz kalan emekli öğretmen Metin Lokumcu ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Lokumcu hastanede yaşamını yitirmişti.

Metin Lokumcu’nun, ölümüne sebep olan 13 polis hakkında 10 yıl sonra açılan dava güvenlik nedeniyle Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve mahkeme 2. duruşmadan sonra dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

''İYİ DEĞİLİM''

18 Şubat'ta Trabzon Adliyesi'ne görülecek davanın 3. duruşması öncesi; Metin Lokumcu'ya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Metin Lokumcu Davası isimli hesap tarafından yayınlanan görüntülerde, Lokumcu'nun yaşamını kaybetmesine neden olan polis müdahalesi sonrası ''İyi değilim'' dedi görülüyor.

Söz konusu görüntüler şöyle:

Etiketler
Metin Lokumcu Polis