İddia: THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı'nın istifasını Erdoğan istedi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istendiği iddia edildi.

İddia: THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı'nın istifasını Erdoğan istedi

Kazakistan'da çıkan olaylar sonucu personeli ülkede bırakarak Türkiye'ye dönen Türk Hava Yolları (THY) Başkanı İlker Aycı'nın istifa ettiği, resmi açıklamanınsa bugün yapılacağı öğrenilmişti.

Cumhuriyet gazetesine konuşan İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ali Kıdık, istifanın bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istendiğini ileri sürdü. Son olayın büyük etkisi olduğunu söyledi.

ERDOĞAN NTV CANLI YAYININDA AYCI'NIN İSİTİFASI HAKKINDA DEĞERLENDİRME YAPMADI

Aslında dün akşam NTV televizyonunda yaklaşık iki saat süren ve canlı yayınlanan özel programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dün akşam üstü Ali Kıdık tarafından iddia edilen istifa ile ilgili herhangi bir soru sorulmamış olması bu iddianın doğruluğu güçlendiriyor.

Zira birçok defa Türkiye'nin en önemli markası olarak Türk Hava Yolları'nı gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı havayolu şirketine olan ilgisi bilindiğinden bu iddia gerçek değilse yalanlama yapması beklenirdi.

Erdoğan 2010 yılında Candan Karlıtekin'in istifasından sonra o dönem THY Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Hamdi Topçu'yu göreve getirmiş 17/25 Aralık sürecinden sonra yönetim kurulu üyeliğine atadığı İlker Aycı'yı 2015 yılında istifasının ardından bu göreve getirmişti.

İddia: THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı'nın istifasını Erdoğan istedi - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

İlker Aycı, eşiyle birlikte Kazakistan'da bulunduğu sırada olayların patlak vermesi üzerine, çatışma ortamında 30 personelini mahsur bırakıp Türkiye’ye dönmüştü. Personel daha sonra gelen tepkiler üzerine gönderilen bir uçakla tahliye edilmişti.

Aycı'nın ardından Muzaffer Akpınar'ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiği öne sürüldü.

İlker Aycı’nın yerine Albayrakların CEO’su eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat’ın kardeşi Ahmet Bolat’ın getirileceği iddia edildi.

Kıdık, Ahmet Bolat'ın Erdoğan'a yakın olduğunu, aileden biri olarak görüldüğünü ifade etti.

Etiketler
THY Recep Tayyip Erdoğan