Ömür hemşirenin katledilmesi sonrası sağlık çalışanlarından protesto: Neden bu kadar savunmasız bırakılıyoruz?

İstanbul'un Kartal ilçesinde sağlık çalışanları, hemşire Ömür Erez'in öldürülmesini protesto etti. Grup adına açıklama yapan Vildan Aydın, "Sağlık kurumları ve çalışanları neden bu kadar savunmasız, korunaksız bırakılıyor?" diye sordu.

Ömür hemşirenin katledilmesi sonrası sağlık çalışanlarından protesto: Neden bu kadar savunmasız bırakılıyoruz?

Kartal'da 10 Nolu Aile Sağlık Merkezi önünde toplanan sağlık çalışanları, "Sağlık için ter dökenler, sağlıkta şiddet yüzünden can veriyor" yazılı bir pankart taşıdı.

Grup adına açıklama yapan İstanbul Aile Sağlığı- Sağlık Memuru - Acil Tıp Teknisyeni - Hemşire ve Ebe Derneği (İSAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Vildan Aydın, Türkiye'de son 6 ayda sağlık çalışanlarına yönelik 200'e yakın şiddet olayı yaşandığını kaydetti.

Marketten alışveriş yapanların bile güvenlik kontrolünden geçirildiğine dikkati çeken Aydın, "Sağlık kurumları ve çalışanları neden bu kadar savunmasız, korunaksız bırakılıyor?" diye sordu.

Vildan Aydın, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına karışanlara sağlık hizmeti verilmemesini de içeren bir takım caydırıcı önlemler beklediklerini söyledi.

Ömür hemşirenin katledilmesi sonrası sağlık çalışanlarından protesto: Neden bu kadar savunmasız bırakılıyoruz? - Resim : 1

(Ömür Erez)

NE OLMUŞTU?

Kartal 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli hemşire Ömür Erez, dün Rahmi Uygun adlı kişiyle kapının önünde bir süre konuştuktan sonra içeriye girdi. Uygun da hemşirenin arkasından girdiği sağlık merkezinde Erez’e silahla ateş ettikten sonra kaçtı.

Ağır yaralanan Erez, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Hemşire Erez, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Uygun, Bağcılar’da bir adreste yakalandı; gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

İstanbul Valiliği’nin olayla ilgili açıklamasında firari şüpheli Uygun’un ‘kasten yaralama, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, evrakta sahtecilik’ten suç kaydının bulunduğu belirtildi.

BAKAN KOCA: CEZASINI ÇEKECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayla ilgili Twitter paylaşımında şunları kaydetti:

“Kartal’da, aile sağlığı merkezimizde görevli hemşire silahlı bir saldırgan tarafından hunharca katledildi. Hemşire arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Katil zanlısı yakalanmıştır. İnsan hayatına, genç bir kadına kıymanın cezasını çekecek.”

Etiketler
Aydın Kartal Ordu İstanbul