Boğaziçi Üniversitesi’nde 3 dekanın görevden alınmasına tepki

Boğaziçi Üniversitesi rektörü Naci İnci'ye karşı protestolar devam ederken, seçilmiş üç dekan YÖK tarafından görevden alındı. Akademisyenler, bugün karara karşı fakülte önlerinde açıklama yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 3 dekanın görevden alınmasına tepki

GERÇEK GÜNDEM - FIRAT FISTIK /

Boğaziçi Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Bayyurt Kerestecioğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Özlem Berk Albachten, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıza Metin Ercan görevlerinden alındı.

Gerçek Gündem’e konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Ercan, “Hakkımızda bir soruşturma devam ediyordu. Ancak bizim dekanlık görevlerimizi yerine getiriyorduk. Bu kararın neden alındığını bilmiyorum. Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi Üniversite Yönetim Kurulu olarak toplandık. Okulumuzun ihtiyacı olan kararların alınmasını sağladık. Hocalık görevimizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Boğaziçi Üniversitesi’ne ve öğrencilerimizle birlikte olacağız” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 3 dekanın görevden alınmasına tepki - Resim : 1

“KABUL EDİLEMEZ BULUYORUZ”

Akademisyenler bugün görevden almalara karşı fakülte önlerinde açıklama yaptı. Alınan kararı 1 Ocak 2021’den beri üniversiteye yapılan müdahalelerin parçası olarak gördüklerini belirten akademisyenler, “Bu durumu kabul edilemez buluyoruz. Daha önce defalarca belirttiğimiz gibi bu müdahalelerin üniversitemizin eğitim ve araştırma faaliyetlerinde büyük bir tahribata yol açtığını kamuoyuna bildirmeyi görevimiz olarak görüyoruz” açıklamasını yaptılar.

Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ve Eğitim fakültelerindeki öğretim üyeleri, seçilmiş dekanların en kısa sürede görevlerine iade edilmesini, kamu zararından dönülmesini, üniversiteye yönelik hukuksuz uygulamaların sonlandırılmasını talep ettiler.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 3 dekanın görevden alınmasına tepki - Resim : 2

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Akademisyen Üniversite