THY, Kazakistan'daki personeli için tahliye seferi düzenleyecek

THY, Kazakistan'da mahsur kalan 75 personeli için tahliye seferi düzenleme kararı aldı

THY, Kazakistan'daki personeli için tahliye seferi düzenleyecek

GERÇEK GÜNDEM - Türk Hava Yolları (THY), Kazakistan'da çıkan iç karışıklık nedeniyle uçuşların durdurulmasının ardından ülkede mahsur kalan uçuş ekiplerini, Türkiye'ye getirilmesi için özel bir sefer düzenleyecek.

Uçuş için gerekli izinlerin alınması halinde İstanbul'dan bu gece Almatı'ya hareket edecek THY uçağının uçuş personelini alıp, yarın İstanbul'a dönmesi bekleniyor.

THY'nin Kazakistan'da tarifeli uçuş yaptığı Nur-Sultan, Almatı, Türkistan ve Aktav seferleri 9 Ocak'a kadar iptal edilmişti.

Bunun yanı sıra yaşanan kriz sırasında ülkede bulunan THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman'ın da ülkede mahsur kaldığını ve daha sonra THY personelini ülkede bırakara kargo uçağıyla Türkiye'ye döndüklerini Gerçek Gündem okuyucularına duyurmuştu.

Aycı ve Saatman'a gösterilen tepkilerin ardından THY ekiplerinin Türkiye'ye getirilmesi için özel bir tahliye seferi planlandı. Demirören Haber Ajansı'nın abonelerine servis ettiği haberde tahliye seferinin İlker Aycı'nın talimatıyla alındığı bilgisine yer verildi.

Uçuş kodu TK6902 olan THY uçağı gerekli izinlerin alınmasının ardından bu gece İstanbul'dan Almatı'ya hareket edecek.

Etiketler
THY Kazakistan Tahliye