Özdağ'dan TÜİK tepkisi: Oturduğunuz o koltuklar babanızın malı mı?

Bir devlet kurumunun ana muhalefet liderine kapılarını kapatması tepki çekti. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Oturduğunuz o koltuklar babanızın malı mı?" diye sordu. Özdağ, İçişleri Bakanı Soylu'nun ifadelerine de tepki gösterdi.

Özdağ'dan TÜİK tepkisi: Oturduğunuz o koltuklar babanızın malı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımlasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK binasına gitti.

Daha önceki randevu taleplerine olumsuz yanıt alan Kılıçdaroğlu, randevusu olmadığı gerekçesiyle içeriye alınmadı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı ilk açıklamada, "TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür" dedi.

Bir devlet kurumunun ana muhalefet liderine kapılarını kapatmasına tepki gösteren isimlerden biri de Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ oldu.

ÖZDAĞ: OTURDUĞUNUZ KOLTUKLAR BABANIZIN MALI MI?

"Milletin binasına milletin temsilcilerini sokmayan, randevu vermeyen 'Rakamları Ayarlama Enstitüsü', oturduğunuz o koltuklar babanızın malı mı?" diye sorna Özdağ, "Açıkladığınız enflasyon ve tüm diğer istatistiklerin doğru olmadığını cümle alem biliyor. Batın ayıp işleyenin zahir 'TÜİK'ı olurmuş" ifadelerini kullandı.

SOYLU'NUN İFADELERİNE TEPKİ

Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK ziyaretine ilişkin, "Ana muhalefet partisi mekan basmaya gitmez" ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da tepki gösterdi.

'KENDİNİ BU ALEME ÇOK KAPTIRMA'

"Üslubu beyan ayniyle insan. Testinin içinde ne varsa dışarıya o sızar. Dil beynin dışarıya bir uzantısıdır" diyen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mekanı 'alemde' herkes bilir. Süleyman Soylu kendini bu aleme çok kaptırma. Mekan deği devlet kurumları diyeceksin yani milletin kurumları. Basmak degil sahip çıkmak."

Etiketler
Gelecek Partisi Ordu Muhalefet Selçuk Özdağ