Barış Terkoğlu, orada bulunan isimle görüştü: Utanç tablosuydu

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Alparslan Türkeş anmasına yönelik saldırıda orada bulunan AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ablası Günaydın Altınok Altınel ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Barış Terkoğlu, orada bulunan isimle görüştü: Utanç tablosuydu

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ'un hedef gösterdiği Alparslan Türkeş Vakfı'nın düzenlediği Türkeş anmasına yönelik saldırının MHP tarafından düzenlendiği ve polisin saldırıya izin verdiği iddia edildi.

Saldırı sonrası Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alparslan Türkeş Vakfı'ndan ilk günden beri rahatsız olduğunu söylerken, Türkeş'in küçük oğlu ve vakıf başkanı Ahmet Kutalmış Türkeş, iktidarı işaret etti. Kutalmış Türkeş, "Polis koruyor, kolluyor, gözetliyor. Biri bile kimseyi gözaltına almıyor. Hükümetin, Emniyet’in, İçişleri Bakanı’nın koruyup kollaması ile gözetimi altında yapılan bir saldırı olduğu çok net" dedi.

TERKOĞLU, ORADA BULUNAN İSİMLE GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, o gün orada olan AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un ablası Günaydın Altınok Altınel ile görüştüğünü yazdı.

ALTIOK: UTANÇ TABLOSUYDU

Terkoğlu, "Saldırıya uğrayan başörtülü ülkücü" başlıklı yazısında da bu görüşmeyi aktardı. Günaydın Altıok, oğluyla protokolde olduğunu, dışarıda ise çok sayıda polis bulunduğu söyledi. Altııok, "En az 50 kişilerdi. Utanç tablosuydu. Ne Türkeş’e yakışıyor ne ülkücülere yakışıyor" dedi.

Terkoğlu, Günaydın Altıok'un sözlerini şöyle aktardı:

"Önce Mahmut Öztürk’e (eski milletvekili), Ali Uzunırmak’a (Eski Ocak Başkanı) giriştiler. Bayrakların arka demir tarafıyla, Bosnalılara saldıran Sırplar gibi vuruyorlardı. 80 yaşındaki Mahmut Ağabey’in kafasından kan boşaldı. Yaşlı insanları kanlar içinde tuvalete sakladık. Polisi aradım, gelsinler diye, gelmediler."

SOYLU'YU DA ARAMIŞ

Altıok, saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu aradığını ve aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı:

"Süleyman Soylu’yu 25-30 senedir evladım gibi severim. Onu da aradım olay yerinden. O da cevap vermedi. Sonra akşam aradım. Koruması açtı, ‘Söyleyeceğim abla’ dedi."

Terkoğlu'nun aktarımına göre; Günaydın Altıok, Gözümle gördüm, MHP İl Başkanı’nın belinde silah olduğunu, gözleriyle gördüğünü belirterek, bir başka ayrıntıya şöyle dikkat çekti: "Salonda yukarıda MHP’nin encümen azası da vardı. Belli ki gözlemeye gelmiş."

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Altıok'un CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan da randevu aldığını söyleyerek, "Bu sabah Kılıçdaroğlu’ndan randevu istedim. Ona da gideceğim, anlatacağım. Turgut’a da (Kardeşini kastediyor) aynısını yaptılar. Gördükleri yerde taşladılar. Bir partinin başkanı bir belediye başkanını (Mansur Yavaş) tehdit ediyor. Nerede devletimiz nerede emniyetimiz?" diye de sordu.

'BU MAFYACILAR AK PARTİ'NİN GELECEĞİNİ BİTİRECEK'

Terkoğlu, Günaydın Altıok'un Erdoğan'a da, "Bu mafyacılar, bardan pavyondan toplanan adamlar AK Parti’nin geleceğini karartacak" sözleriyle çağrıda bulunduğunu aktardı.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler
Alparslan Türkeş Keçiören Aydın Barış Terkoğlu