Erdoğan'la yaptığı sürpriz görüşmenin ardından Arınç: Dostane bir görüşmeydi

Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ilişkin, "Çok olumlu, dostane bir görüşmeydi" dedi.

Erdoğan'la yaptığı sürpriz görüşmenin ardından Arınç: Dostane bir görüşmeydi

Bir yıl önce Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan (YİK) istifa eden, bir süredir Erdoğan'la arasının açık olduğu bilinen Arınç, dün akşam AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye ilişkin BBC Türkçe'ye bilgi veren Arınç, Erdoğan'ın kendisini davet ettiğini, davet üzerine akşam saatlerinde bir araya geldiklerini ve 1,5 saate yakın görüştüklerini söyledi.

Saat 21.00'e doğru Erdoğan'ın yanından ayrıldığını belirten Arınç, "Çok olumlu, dostane bir görüşmeydi" dedi.

'KIRGINIM VE ÜZGÜNÜM'

Kasım 2020'de HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın uzun tutukluluk sürelerini eleştirmesinin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından hedef alınan Arınn, YİK'ten istifa etmiş ve kısa bir süre önce de "Kırgınım ve üzgünüm" demişti.

Bülent Arınç Pazartesi günü BBC Türkçe'de yayımlanan röportajında, "Biz ağabey-kardeş ilişkisi içindeyiz. Evet, eski samimi günler şu anda yok ama bu bizim özündeki beraberliğimizi değiştirmez. Elbette bana karşı söylenmiş sözlerden dolayı kendisinden bir helallik dilerim, beklerim" demişti.

'BENİ DAHA FAZLA ZORLAMASINLAR' AÇIKLAMASI

Kendisine partide görev almak üzere bir teklif verilmesini beklemediğini söyleyen Arınç, AKP Genel Başkanlığı görevini de yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalefet etmemek gibi bir 'içtihatta bulunduğunu' belirtmiş, "Beni fazla zorlamasınlar" diyerek şunları söylemişti:

"Ben AK Parti'nin kurucusuyum, evin sahibiyim. AK Parti'de benden daha kıdemli insan yok. AK Parti'de olacağım, cumhurbaşkanımızın yanında, çevresinde olacağım. Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü içtihatlar zaman zaman değişebilir."

Etiketler
Bülent Arınç