Saldırıya uğramıştı: Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı, MHP'yi eleştirerek istifa etti

Samsun'da bir kongre öncesi saldırıya uğrayan Türk Eğitim-Sen'in Samsun 1. No'lu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, istifa etti. Kuruoğlu, MHP yönetiminin kendisine baskı kurduğunu söyledi.

Saldırıya uğramıştı: Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı, MHP'yi eleştirerek istifa etti

MHP'ye yakınlığı ile bilinen Türk Eğitim-Sen'in Samsun 1. No'lu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, 14 Kasım Pazar günü bir okulda yapılacak olan kongre öncesinde kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Kuruoğlu, bugün yaptığı yazılı bir açıklamayla sendika başkanlığı ve üyelikten istifa ettiğini duyurdu. Kuruoğlu'nun hedefinde MHP Samsun yönetimi vardı.

"Sadece kendi belirledikleri kişilerin yönetici olmasını isteyenler ve böyle bir yönetim anlayışını kabul ederek sendika yöneticisi olmaya çalışanlar hayatları boyunca yaptıklarının kara lekesini taşıyacaklardır" diyerek istifa eden Kuruoğlu, hem MHP'yi hem sendikayı sert sözlerle eleştirdi.

'ALIN TERİ DAVASINDAN UZAKLAŞTIĞI GÖRÜNTÜSÜ TEPKİYE NEDEN OLDU'

Sendikanın her kademesinde görev yaptığını belirten Kuruoğlu, "Türk Eğitim-Sen, son dönemde hâkim politik tavrın etkisiyle alın teri davasından uzaklaştığı görüntüsü, üyelerimizin birçoğunda tepkiye sebep olmuştur. Zaman içinde ise politik iklimin tesiriyle şubeleri dizayn etmek üzere çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Bu süreç, hayatları boyunca kendi kabiliyetleri ve üye takdiri ile seçim kazanamayacak grupların, fitneyle başka yapılardan destek alarak sendika yöneticisi olma heveslerini kabartmıştır" ifadelerini kullandı.

'YÖNETİM KURULU DİZAYN EDİLMEK İSTENİYOR'

Sendika yönetimini 'dizayn etme' çabası gösterildiğini belirten Kuruoğlu, şöyle devam etti:

"Türk Eğitim-Sen Samsun 1 No'lu Şubenin 7. Olağan kongresi öncesinde seçilecek şube başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin dizayn edilme çabaları, şubemizin üyeleri arasında gerginliğe sebep olmuştur. Baskıların artması üzerine 137 şube delegesinin 100’ü kongreye gelmeme kararını yönetime bildirmiştir."

SENDİKA ÜYESİ OLMAYAN KİŞİLER TARAFINDAN LİNÇ

14 Kasım kongrenin yapıldığı 23 Nisan Ortaokulu’na Şube Sekreteri İrfan Ay ile birlikte gittiklerini söyleyen Kuruoğlu, büyük kısmı sendika üyesi olmayan çok sayıda kişinin kendilerini linç etmeye yönelik saldırdıklarını kaydetti.

'KENDİ BELİRLEDİKLERİ KİŞİLERİN YÖNETİCİ OLMASINI İSTİYORLAR'

Saldırıyı atlattıktan sonra salona giderek resmi işlemleri başlattıklarını ve yeterli delege olmadığı için kongrenin ertelendiğini belirten Kuruoğlu, "Sadece kendi belirledikleri kişilerin yönetici olmasını isteyenler ve böyle bir yönetim anlayışını kabul ederek sendika yöneticisi olmaya çalışanlar hayatları boyunca yaptıklarının kara lekesini taşıyacaklardır. Sendikal anlayışımızda ortaya çıkan kırılmalar, demokratik yollarla seçimlerin birçok şubede yapılamaması ve yaşananlar karşısında sendika genel merkezimizin sessizliği sebebiyle Türk Eğitim- Sen Samsun 1 No'lu Şube Başkanlığı'ndan ve Türk Eğitim Sen üyeliğinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan saldırıdan sonra MHP İl Başkanlığı da sessizliğini korumaya devam ediyor.

Etiketler
Samsun MHP Eğitim-Sen Kongre