Interpol İstanbul'da toplanıyor: 'Sedat Peker'in iddialarına muhatap olan Soylu...'

T24 yazarı Tolga Şardan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Uluslararası Polis Birliği Interpol'ün şeflerine ‘suçla mücadele’ konusunda hitap edeceğini açıkladı.

Interpol İstanbul'da toplanıyor: 'Sedat Peker'in iddialarına muhatap olan Soylu...'

Interpol'ün 89. Genel Kurulu, 20-25 Kasım günleri arasında İstanbul'da toplanacak. Toplantı için üye ülkelerin üst düzey polis şeflerinin yanı sıra kimi ülkelerin içişleri bakanları, bakan yardımcıları, ulusal polis teşkilatlarının üst yöneticileri Türkiye’ye gelecek. Toplantıda, Sedat Peker'in iddialarına muhatap olan İçişleri Bakanı Soylu, dünyanın önde gelen polis şeflerine 'suçla mücadele' konusunda hitap edecek.

T24 yazarı Tolga Şardan, Interpol'ün İstanbul'daki toplantısıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Şardan, "Sedat Peker'in iddialarına muhatap olan İçişleri Bakanı Soylu, dünyanın önde gelen polis şeflerine 'suçla mücadele' konusunda hitap edecek" dediği toplantıyla aynı günlerde Birleşik Arap Emirlikleri'nin Veliaht Prensi'nin de Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye geleceğine dikkat çekti.

Bu toplantıya Amerikan Uyuşturucuyla Mücadele Teşkilatı (DEA), ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gözlemci konuklardan bazılarının da katılacağını belirten Şardan, toplantıya ilişkin Türkiye’nin handikaplarına dikkat çekti.

Tolga Şardan’ın sıraladığı handikaplar şöyle:

“-Dünya üzerinde her türlü suçla mücadele eden Interpol'ün genel kurulunun yapılacağı Türkiye'de, yakın zamana kadar hapiste olan organize suç örgütü liderlerinin tahliye edilmesinin ve bu kriminal kişilerin iktidar ittifakının küçük ortağınca makamda kabul edilip fotoğraf çektirilmesinin açıklaması nasıl yapılır abaca?

-Yine, görüştüğü organize suç örgütü liderine “kaç” dediği bizzat aynı kişi tarafından öne sürülen İçişleri Bakanı'nın genel kurulda Türkiye'nin suçla mücadelesi konusunda konuşacak olması ayrı bir ironi.

-İzmir'deki FETÖ borsası cinayetinin azmettiricisi olarak aranırken Arjantin'de yakalanan Serkan Kurtuluş'un iadesinin istenmesi sırasında, Arjantin heyetinin Sedat Peker örneğini vermesi halinde Türk tarafı nasıl bir yanıt verebilir?

Tolga Şardan'ın T24'te yayımlanan yazısına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
İstanbul Inter Polis Sedat Peker