Bekir Ağırdır: Sadece gençlerin değil, ülkenin yarısının artık umudu yok!

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Murat Sabuncu t24te gündeme dair son gelişmeleri yorumladı.

Bekir Ağırdır: Sadece gençlerin değil, ülkenin yarısının artık umudu yok!

"Hanelerin neredeyse yarısı borçlu." diyen Ağırdır, "Bu hanelerin de yüzde 80'i, tüm hanelerin yüzde 40'ı borcunu ödemekte zorlanıyor. 2018'den 2021'e bile hanelerin borç yükü iki katına çıkmış durumda." değerlendirmesini yaptı.

"Önümüzdeki dönemde hem enflasyonun hem işsizliğin artacağını beklemek mümkündür diye düşünüyorum." diyen Ağırdır, ülkenin geleceğine güvenmediğini şu sözlerle açıkladı:

"Bir şeyleri eksik yaptığınızı söylediğimizde karakterinizi eleştiriyor değiliz belki de, maharetinizi eleştiriyoruz. Merkez Bankası'nın kadroları enflasyona dair doğru öngörüde bulunamıyorlarsa, gelecek tahminlerine nasıl güveneceğiz? Benim sorunum, TCMB'nin kadrolarının öngörülerini tutturma mahareti yoksa nasıl güveneyim ülkenin geleceğine?"

ÜLKENİN YARISININ UMUDU YOK

Ekonomik parametreleri değerlendiren Ağırdır, ülkenin yarısının gelecekten umudu olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Ülkenin insanları da, yatırımcıları da, şirketleri de devletin birtakım hesaplamalarına göre pozisyon alıyor. Doğal olan da bu zaten. Gelir dağılımı giderek bozuluyor ve daha kötüsü kalıcılaşıyor. Aynı zamanda insanların beklentilerini biçimliyor. Beklentiler olumsuza döndükçe insanların tercihleri o olumsuz beklentiye göre şekillenmeye başlıyor. Bu gerçeği sanal uyduruk sayılarla yönetmeye çalışmak, 85 milyonun algısını yönettiğini sanmak dehşet bir yanılgı. Sokağa çıktığımızda her birimiz görüyoruz durumu. Toplumun da gerçeklikle ilişkisi bozulmaya başlıyor. Hiçbir kurum ya da birey geleceğe güvenle bakmadığı zaman, geleceği inşa etmek mümkün olmuyor ki. Sadece gençler değil, ülke insanının yarısının artık ülkenin geleceğine dair bir umudu yok."

Etiketler
Murat Sabuncu Bekir Ağırdır KONDA