Dilipak: İnsanlar bize bakıp dinden soğuyorlar, din karşıtı oluyorsa kime ne diyebilirsiniz ki!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İslam coğrafyasından örnekler vererek birtakım eleştirilerde bulundu. Dilipak, "İnsanlar bize bakıp dinden soğuyorlar, din karşıtı oluyorsa kime ne diyebilirsiniz ki" dedi.

Dilipak: İnsanlar bize bakıp dinden soğuyorlar, din karşıtı oluyorsa kime ne diyebilirsiniz ki!

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 'Tereddi ve ihtida' başlıklı yazısında Türkiye'deki ateistlerin bilmedik bir dine karşı çıktıklarını savundu.

"Bizim Müslümanlarımız da bilmedikleri bir dine iman ediyorlar sanki. İslam bir tane, ama Müslümanım diyenler 72 fırka, İman ettikten sonra taksiren Allah’ın emrine uymazsanız haram, resulün sünnetine uymazsanız mekruh, ama birileri gibi düşünmezseniz dinden çıkarsınız. Bu nasıl bir Müslümanlık! Ne tebliğ var ne de güzel örneklik" diyen Dilipak, şöyle devam etti:

"El Emin de değiliz. İnsanlar bize bakıp dinden soğuyorlar, din karşıtı oluyorsa kime ne diyebilirsiniz ki! Bazan düşünüyorum, biz bizim politikacılara, gazetecilere, STK temsilcilerine laf anlatacağız diye çırpınacağımıza, Firavun sarayında Musalar, Harunlar, Yuşalar, Asiyeler, Haacer’ler aramaya mı koyulsak!?

Yok! Çünkü bizim kardeşlerimiz Yusuf’ları kuyuya atmaya çalışıyorlar sanki. Aşı olmayanları, köpek gibi sokakta yakalayıp aşılamaktan, aşı, PCR olmayan, maske takmayanları camiye bile almak istemiyorlar, okullardan, toplu taşıma araçlarından dışlıyorlar. Menfaat ve korkuları gözlerini kör etmiş sanki.

Gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, kalpleri var hissetmiyorlar. Akletmiyorlar. 'Biz ıslah edicileriz' diyorlar ama, bozgunculuk yapıyorlar."

Etiketler
Yeni Akit Abdurrahman Dilipak