Sınavı 8 kez kazandı, mülakatta 8 kez elendi! 'Bazı iddialar var...'

Avukat Hüseyin Erdoğan, Adalet Bakanlığı'nca son 10 yıldır yapılan Avukatlıktan Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı ile İdari Yargı Hakim Adaylığı sınavını 8 kez kazandı ve mülakatlarda 8 kez elendi.

Sınavı 8 kez kazandı, mülakatta 8 kez elendi! 'Bazı iddialar var...'

Avukat Hüseyin Erdoğan, 2011 yılından bu yana 8 kez hakimlik ve savcılık sınavına katılıp, her defasında yazılı sınavda ilk 100’e girmesine rağmen mülakatlarda elendi.

"Adalet Bakanlığı'nca son 10 yıldır yapılan Avukatlıktan Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Sınavı ile İdari Yargı Hakim Adaylığı sınavını toplamda 8 kez kazanan bir avukat olarak, dün açıklanan sonuçlara göre mülakatlarda 8. kez başarısız bulundum" diyen Erdoğan, Sınavlarda 45 yaş şartının olması sebebiyle bundan sonraki sınavlara bir daha giremeyeceni belirtti. Erdoğan, yaşadıklarını ve sistemdeki sorunları tweet serisi olarak paylaştı. Erdoğan şunları yazdı:

Sınavı 8 kez kazandı, mülakatta 8 kez elendi! 'Bazı iddialar var...' - Resim : 1

"Ben yazılı sınavların çoğunda derece yaparak,istikrarlı bir şekilde sınavları kazanmaktan bıkmadım,Sayın Adalet Bakanlığı da mülakatlarda istikrarlı olarak beni başarısız bulmaktan.:)) Emeği geçenlere harcadıkları mesaiden dolayı teşekkür ederim. Sınavlarda 45 yaş şartının olması ve yaşımın da 46'yı bulması sebebiyle,bundan sonraki sınavlara bir daha giremeyeceğim.Ancak belirtmek isterimki;hukuken hakkım bugün de,yarın da bakidir ! Bu kadarı da olsun değil mi ?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2001 yılı mezunu olarak,2011 yılından bu yana yapılan Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı ile İdari Yargı Hakim Adaylığı Sınavlarını evet,toplamda 8 kez kazandım. Daha önce sınavlarda 5.,41.,69.,96.oldum.

Ancak ne hikmetse mülakatları bir türlü geçemedim. Bu sebeple nacizane bazı sorularım olacak.ÖSYM tarafından yazılı sınavlarda kamera kaydı olmasına rağmen mülakatlarda ise kamera yoktu. Neden?

Yazılı sınavı kazanan tüm adayların aldığı puanlarla,başarı sıralamaları liste halinde açıklanmadı. Neden ? Yine mülakatlara katılan adayların aldığı puanlar ve sıralamaları liste halinde açıklanmadı . Neden?

2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu madde 9/A'da yer alan;başta adayın liyakati olmak üzere,Yasada aranan diğer kriterler en fazla 3 dakika süren mülakatlarla ölçülmeye çalışıldı. Nasıl ?

Uzunca bir zamandır hakimlik savcılık sınavı mülakatlarına yönelik kamuoyuna yansıyan bazı iddialar da var. Örneğin,mülakata giren adayların;siyasal parti,cemaat/tarikat,vakıf/dernek vb.oluşumlardan referans getirdikleri ve mülakatların referansla aşılabildiği iddiaları... Bu iddialar doğru mu ? Yoksa sadece soyut bir iddiadan mı ibaret ?

Bağımsız ve tarafsız yargı,yargı reformu paketleri vb.konular tartışılmaya devam ederken ve kuvvetle muhtemel daha uzunca bir zaman tartışılacakken,meslekte 20 yılına yaklaşan bir avukatın,10 yıllık hakimlik/savcılık mülakat deneyimi üzerine yaptığı bu paylaşım umarım ülke adına,Ülkedeki hukuk ve yargı adına faydalı olur. "

Etiketler
Adalet Bakanlığı Mülakat Savcı