Valilik, 10 Ekim'de öldürülenleri temsil eden ağaçları Ankara Garı önünden kaldırdı

Ankara Valiliği, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın 6. yılı dolayısıyla Ankara Garı çevresine yerleştirilen "Mabet Ağaçları"nı kaldırdı.

Valilik, 10 Ekim'de öldürülenleri temsil eden ağaçları Ankara Garı önünden kaldırdı

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 6’ıncı yılında, ‘Emek, Barış ve Demokrasi Meydanı Anıt Meydan ve Anma Yeri Tasarımı’ yarışmasında birinci olan projede yer alan ‘Mabet Ağaçları’nın bir kısmı Ankara Garı çevresine yerleştirildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), saksılarda yer alan fidanların, 9 Ekim gece saatlerinde Ankara Valiliği tarafından kaldırılmaya başlandığını duyurdu.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, ağaçların kaldırıldığı haberini alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Gar önüne giderek yetkililerle görüştü. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de görüşmeleri sonuçsuz kaldı ve fidanlar emniyet görevlileri tarafından Ankara Garı önünden kaldırıldı.

TMMOB: ENGELLEYEMEYECEKLER

TMMOB, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ağaçların kaldırılmasına tepki gösterdi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Ekim Cumartesi günü Ankara Garı önüne, 10 Ekim Ankara Katliamı yıldönümü için yerleştirilen ve anıt meydan projesi kapsamında yer alan Matem Ağaç fidanları Ankara Valiliği tarafından kaldırılmaktadır. Ülke tarihinin en büyük katliamının gerçekleştiği yer Emek, Barış, Demokrasi Anıt Meydanı ve Anma Yeri olacak! Mabet Ağaçlarımız, 103 kardeşimizin kanının döküldüğü alana her 10 Ekim'de yaprağını dökecek. Katliam, nesiller boyunca unutulmayacak. Engelleyemeyecekler.”

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Korkmaz da Ankara Valiliği'nin ağaçları kaldırmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Korkmaz paylaşımında "Ankara Avilisi'ne soruyorum. Bu ağaçların kime ne zararı var" dedi.

Etiketler
Ankara Ankara Valiliği