AKP binasına molotof atan kişi AKP'li yöneticinin yeğeni çıktı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde AKP bürosuna molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Gözaltına alınan isimlerden Şemdin Barin, AKP İlçe Teşkilatı yönetiminde olan Ali Barin’in yeğeni olduğu belirtildi.

AKP binasına molotof atan kişi AKP'li yöneticinin yeğeni çıktı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, dün (18 Haziran) akşam saat 20.55’te AKP il binasına kimliği belirsiz bir kişi tarafından molotof kokteyli atıldı.

AKP Hani ilçe bürosu önüne gelen bir kişi, yanında getirdiği motolof kokteylini ateşe verdikten sonra parti binasına fırlattı ve kaçtı. Bazı eşyaların zarar gördüğü saldırının ardından alevleri fark eden çevredekiler polise haber verdi.

Ölen ya da yaralanın olmadığı olayın ardından polis, güvenlik kamerası kayıtlarını izleyerek şüphelilere ulaştı. Saldırgan Mahmut Evren ve ona yardım ettiği ifade edilen Şemdin Barin’i yakaladı.

Gözaltına alınan 2 şüpheli, sorgulanmak üzere Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

AKP ilçe teşkilatından birinin akrabası

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, gözaltına alınan isimlerden Şemdin Barin, halen AKP İlçe Teşkilatı yönetiminde olan Ali Barin’in yeğeni olduğu ortaya çıktı.

Habere göre, benzer bir olay ise Aralık 2020’de yaşanmış, AKP’li olan husumetli iki aile arasında sokakta silahlı kavga yaşanmıştı. 3 kişinin yaralandığı saldırıda AKP ilçe binasına da pompalı tüfekle ateş açılmış, saldırı sonrası polislerce 3 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan bu kişilerden birinin AKP ilçe yöneticisi Zeki Uçak’ın yeğeni olduğu ortaya çıkmıştı.

Başkan Aydın: İzmir’deki saldırının benzeri

Saldırıyı sosyal medya hesabından duyuran AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırının HDP İzmir İl Örgütü binasına yapılan ve Deniz Poyraz’ın öldürüldüğü saldırı ile "bağlantılı" olduğunu öne sürdü.

Etiketler
Diyarbakır Gözaltı Saldırı