Hendek davasında aileler isyan etti: '18 parça kemik aldım çocuğu, lanet olsun vereceğiniz ekmeğe'

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 işçinin de yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasının dün görülen 3'üncü duruşmasında MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu'nun müdahalesi tepki çekti.

Hendek davasında aileler isyan etti: '18 parça kemik aldım çocuğu, lanet olsun vereceğiniz ekmeğe'

Sakarya'nın Hendek ilçesinde, 7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 işçinin de yaralandığı havai fişek fabrikası patlamasının dün görülen 3'üncü duruşmasında 26 yaşındaki oğlu Halis Yılmaz'ı kaybeden Muammer Yılmaz, davayı izleyen MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu'nun müdahalesiyle karşılaşınca isyan ederek “Sizin vereceğiniz ekmeğe de hepinize de lanet olsun. Devlet eliyle yapılmış organize suç bu. Benim çocuğumu kim getirecek” dedi.

Birgün'de yer alan habere göre; Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında, 3 Temmuz 2020’de meydana gelen patlamada, 7 işçi hayatını kaybetti, 127 işçi de yaralandı. Olayın ardından Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma kapsamında, patlamada ihmali olduğu öne sürülen tutuklu fabrika sahibi Yaşar Coşkun ile birlikte 4 tutuklu sanık ve tutuksuz 3 sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2'şer yıl 8'er aydan 22'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın eksik kalan müştekilerin ve tanıkların dinleneceği 3’üncü duruşması öncesi Hendek Davası avukatlarından Gülşen Uzuner, "Herkes buraya o anları yeniden yaşayarak geliyor. Bizi diri tutan tek şey, gerçekten başka canlar kaybetmek istememek. Bunun için mücadele veriyoruz" dedi.

Çocuğumu 18 parça aldım

Patlamada 26 yaşındaki çocuğu Halis Yılmaz’ı kaybeden Muammer Yılmaz ise davayı izleyen MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu'nun müdahalesiyle karşılaşınca isyan etti. Yılmaz: “Sizin vereceğiniz ekmeğe de size de lanet olsun. Resmen organize suç örgütü bu. Emniyetinden, iş güvenliğine kadar bu organize suç örgütü. Bu olası kastı da geçti. Bilinçli, organize suç bu. Devlet eliyle beraber bilerek, isteyerek, planlayarak yapılmış. 26 yaşında çocuk ya. Nasıl dayanacağım ben buna. 3-5 tane godaman 3-5 kuruş fazla para kazanacak diye 18 parça kemik aldım çocuğu.

Ben çoluğuma çocuğuma bir şey anlatamıyorum daha ya. Lanet olsun sizlerin vereceği paranın. Allahsız kitapsızsınız hepiniz. Yazıklar olsun. MÜSİAD Başkanı burada şu an. Hangi sıfatla geldin ben bunu soruyorum. Var mı bunun cevabı? Benim çoluğumu çocuğumu geri getirebilecek var mı? Lanet olsun düzeninize.”

Tanık amir yalan söylüyor

9 yıldır fabrikada çalışan emekli polis ve özel güvenlikten sorumlu amir Tanık Fikret Çuvalcıoğlu söz aldı. Mahkeme başkanı, denetimlerden önceden haberdar olduğu iddiasını tanığa yöneltti. Tanık, denetimlerden; önceden haberdar olmadığını belirtti. Davaya katılan Suzan Deniz ise söz alarak, “Bizim yaşadıklarımızın hepsinden tanık Fikret Çuvalcıoğlu’nun haberi vardı. Yalan söylüyor. Duruşmanın başından beri patlama nerde oldu diye soruluyor. Patlamadan 15 gün öncesine kadarki kamera görüntülerini istiyorum” dedi.

Patron avukatından pişkin savunma

Sanık Yaşar Coşkun’un avukatı “Ortada bir patlama yoktur” şeklinde beyanda bulunurken müşteki ve katılanlar beyanlarına tepki gösterdi.
Tutuklu sanık Yaşar Coşkun, beyanları sırasında müşteki ve katılan vekillerine sözlü saldırıda bulundu. Müşteki ve katılan vekilleri duruma tepki göstererek mahkeme başkanına müdahale etmesi yönünde talepte bulundu. Müşteki ve katılan vekillerine sözlü saldırı devam ediyor. Tutuklu sanık Yaşar Coşkun avukatlara parmak sallayarak ‘gel buraya gel’ dedi.

Etiketler
Hendek Havai Fişek Fabrikası Patlama Sakarya Patlama Hendek