Yeni kararların ardından kamuda mesai saatleri

Bugünden itibaren uygulanacak olan 'normalleşme' adımları kapsamında kamuda mesai saatleri ile ilgili detaylar da İçişleri Bakanlığı'nın gönderilen genelgeyle belli oldu.

Yeni kararların ardından kamuda mesai saatleri

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni karar bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Birçok insan kamuda mesai saatleri nasıl olacak sorusunu merak ediyor. Peki kamuda esnek çalışma ne zaman bitiyor, mesai saatleri değişti mi? İşte, İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgede açıklanan kamuda mesai saatleri.

Kademeli normalleşme döneminde kamuda esnek çalışma sistemi uygulanıyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri 10.00-16.00 olarak geçiyor.

Kabine toplantısından çıkan karar doğrultusunda kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecek.

Cumhurbaşkanlığının 14.04.2021 tarih ve 2021/8 sayılı Genelgesi ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 27.04.2021 tarih ve 17665 sayılı yazısı doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmakta olan 10.00-16.00 saatleri arası mesai sistemi ile uzaktan/dönüşümlü gibi esnek çalışma usulünün uygulanmasına kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında da devam edilecektir.

Etiketler
Mesai saatleri İçişleri Bakanlığı Mesai