Sedat Peker'in iddialarının ardından Başsavcılık'tan Yeldana Kaharman'ın ölümü hakkında açıklama

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman'ı intihara azmettiren kimsenin bulunmadığı belirtildi.

Sedat Peker'in iddialarının ardından Başsavcılık'tan Yeldana Kaharman'ın ölümü hakkında açıklama

Hakkında organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmaktan soruşturma yürütülen Sedat Peker, sosyal medyada son yayınladığı videosunda, Yeldana Kaharman'ın jandarmaya giderek Tolga Ağar'ı şikayet ettiği, daha sonra kadının helikopterle aldırıldığı, ertesi gün ise ölü bulunduğunu öne sürmüştü.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı bu iddiayla ilgili açıklama yaptı.

Hakkında organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmaktan soruşturma yürütülen Sedat Peker'in servis ettiği videoda, ev arkadaşı evdeyken intihar eden Yeldana K. isimli kadının ölümüyle ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yaptı.

Başsavcılık açıklamasında, Yeldana K. asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı belirtildi.

AA'nın aktardığına göre yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K'nin asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16 Ekim 2019 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği anlaşılmıştır.

Etiketler
Kazakistan Elazığ Savcı Sedat Peker