Manisa Valiliği: Çay kazanı fırlatan esnafa aylık 400 lira yardım yapıyoruz!

Manisa'da çay ocağı işleten Ufuk Üçkan, pandemi döneminde destek alamadığını söyleyerek, çay kazanının dükkanının önüne attı. Valilik, kahveciye aylık 400 lira yardım yapıldığını açıkladı.

Manisa'da çay ocağı işlettiği öğrenilen Ufuk Üçkan isimli vatandaş, çay kazanını dükkanının önüne attığı görüntüleri TikTok hesabından paylaşmış, "Ben 21 yıldan beri kahveciyim bana bir tek destek yok. Lanet olsun böyle kahveciliğe. Bir tek yardım yok, lanet olsun böyle adalete.

Devletten de yardım istemiyorum, kapatıyorum artık kahvehaneyi. Bana 'aç mısın susuz musun' diye soran yok. İstemiyorum, ocak da onların olsun" demişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Yaşanan pandemi sürecinde zor günler yaşadığını belirterek işletmecisi olduğu kahvehanenin çay kazanını sokağa fırlatıp tepki gösteren ve bu görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşan esnaf Ufuk Üçkan hakkında Manisa Valiliği yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Bazı basın-yayın organlarında 'Esnaf, Çay Kazanını Fırlatarak İsyan Etti’ başlıklı haberler yer almıştır.

Tüm dünya olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgınıyla mücadele edilmekte, virüsün yayılım hızını engelleyerek vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun değerlendirmeleri sonucu çeşitli tedbir ve kısıtlamalar uygulanmaktadır.

Salgınla mücadele sürecinde, vefat ve vaka sayılarını düşürebilmek için bazı esnaflarımızın iş yerlerinin faaliyetlerine geçici olarak ara verilmiş, bazılarının ise faaliyetlerine belirli kısıtlamalar çerçevesinde devam etmesine izin verilmiştir.

Haberlere konu olan ilimiz Saruhanlı ilçesinde faaliyet gösteren kıraathane esnafımız Ufuk Üçkan’a bu süreçte Saruhanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 19.04.2020 tarihinde 1.000 TL, 15.12.2020 tarihinde 600 TL olmak üzere toplamda 1.600 TL, Saruhanlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından ‘Gelir Kaybı Desteği’ adı altında 3 ay boyunca 1.000’ er TL olmak üzere toplam 3 bin TL ve Saruhanlı Belediye Başkanlığınca 500 TL nakdi yardım yapılmıştır.

İçinde bulunduğumuz Covid-19 salgınıyla mücadelede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile faaliyetlerine ara veren ve gelir kaybı yaşayan esnafımıza devletimiz çeşitli desteklerde bulunmaktadır.

Hep birlikte tedbir ve kısıtlamalara uyarak salgınla mücadelede başarılı olacağımıza ve tüm kısıtlamaların en kısa sürede kaldırılacağına inanıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Etiketler
Manisa