Cumhur İttifakı Boğaziçi'ne çöreklendi: AKP'li Melih Bulu üniversitenin güvenliğini MHP'li isme emanet etti

AKP’li Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından yükselen protestoları bastırmak için Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü görevine “sertlik yanlısı” olduğu belirtilen Alparslan Çepni’yi atadı.

Cumhur İttifakı Boğaziçi'ne çöreklendi: AKP'li Melih Bulu üniversitenin güvenliğini MHP'li isme emanet etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamasının ardından üniversitedeki kadrolarda tepki çeken görevlendirmeler oldu.

AKP'li Melih Bulu, bu kez MHP'li bir ismi Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Vekili yaptı.

Göreve getirilen Türk Eğitim-Sen yöneticisi Alparslan Çepni'ye öğrencilerden ve Boğaziçi Üniversitesi memurlarından tepki geldi.

Cumhur İttifakı Boğaziçi'ne çöreklendi: AKP'li Melih Bulu üniversitenin güvenliğini MHP'li isme emanet etti - Resim : 1

ÖĞRENCİLERLE ANLAŞAN MÜDÜR GÖNDERİLDİ

Cumhuriyet'ten Bilal Çelik'e açıklamalarda bulunan öğrenciler, önceki Güvenlik Şube Müdürü Ejder Karahan'ın öğrenciler ile karşı karşıya geldiğinde daha yapıcı bir üslup takındığını, bu yönteminin Melih Bulu tarafından onaylanmadığı için polislerin talimatıyla hareket eden Alparslan Çepni'yi atadığını öne sürdü.

Boğaziçi'ndeki güvenlik amirlerinin İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir kolluk kuvveti gibi hareket ettiğini ifade eden öğrenciler, 1 Şubat'taki eylemlerde Çepni'nin telefonda polislerle görüştüğünü ve bu görüşler doğrultusunda hareket ettiğini iddia etti.

Cumhur İttifakı Boğaziçi'ne çöreklendi: AKP'li Melih Bulu üniversitenin güvenliğini MHP'li isme emanet etti - Resim : 2

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Boğaziçi Üniversitesi Cumhur İttifakı İttifak