Avukat Müjde Tozbey Erden ifade verdi: İstismarcı babaya güç veren sizlersiniz

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, istismarcı babanın şikayeti üzerine savcılıkta ifade verdi.

Avukat Müjde Tozbey Erden ifade verdi: İstismarcı babaya güç veren sizlersiniz

Konya'da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan ve ilk duruşmada tahliye edilen baba, kızının "babam artık yatağıma girmeyecek, söz verdi" diyerek şikayetini geri çekmesinin ardından beraat etmişti.

Babanın ilk işi davayı üstlenen Önce Çocuklar ve Kadın Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden'den şikayetçi olmak oldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Savcılık istismarcı babanın kendisine "iftira atıldığı" iddiasıyla CİMER'den yaptığı şikayet üzerine avukat Tozbey Erden hakkında soruşturma başlattı.

Erden başlatılan soruşturma kapsamında bugün Konya Adliyesi'nde ifade verdi.

Savcılık nezdinde başlatılan soruşturmanın sadece usul açısından bir eksiklik içermediğini belirten Erden "aynı zamanda mesleğimize yapılan bir hakaretten ibarettir" dedi.

''DAVA DOSYASININ İNCELENMESİ GEREK''

Avukatın görevinden ötürü işlediği iddia edilen suçlarda soruşturma açılmadan önce HSK’dan izin alınması gerektiği hatırlatan Erden, hakkında açılan soruşturma öncesinde istismarcı bir babanın dava dosyasının incelenmesinin de gerektiğini dile getirdi.

''SAVCILIĞIN TAVRI İLE İSTİSMARCI BABA ÖDÜLLENDİRİLMİŞTİR''

"Savcılığınız bu tavrı ile istismarcı bir babayı ödüllendirmiş ve yaptığından gurur duymasını sağlamış; mesleğinin 17 yılı boyunca buna karşı mücadele etmiş bir avukatı cezalandırmaya çalışmıştır" diyen Erden, babanın o dönemde 12 yaşında olan kız çocuğunu istismar ettiğinden emin olduklarını ve şu anda diğer 5 kızının da tehlikede olduğu kanaatinde olduklarını belirtti.

Kız çocuğunun ve annenin şikayetlerini yoksullukları ve ilk duruşmada tahliye edilen istismarcı bir baba ile karşı karşıya bırakılmaları nedeniyle çektiklerini ifade eden Erden, çocuğu ve annesini bu nedenle kesinlikle suçlamadıklarını dile getirdi.

Erden ifadesinde "Asıl suçlu, istismarcı babayı çocuğumuz ve annesi ile karşı karşıya getiren ve ailemizi yoksulluğa iten düzenimiz. Bunlar yetmiyormuş gibi haklarını savunan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneğinin Başkanını yargılamaya çalışarak, istismarcı babaya güç veren sizlersiniz. Savcılığınız tarafından yaptığınız yanlıştan dönülmesini umut ediyoruz" dedi.

Etiketler
Savcı