İnceleme başlatıldı: Belediye, Almanya merkezli derneğin gezi kararını şüphelenip rafa kaldırmış

Almanya'ya belediyeler aracılığıyla 'insan kaçakçılığı' yapıldığı iddialarıyla ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor...

İnceleme başlatıldı: Belediye, Almanya merkezli derneğin gezi kararını şüphelenip rafa kaldırmış

Malatya’nın AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’ni kullanarak Almanya’ya 45 kişiyi götüren ve 43 kişinin geri dönmemesinden sorumlu tutulan K.Ş. adlı iş insanının Mersin’de de AKP’li Akdeniz Belediye Meclisi’nden gezi kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Belediyeleri ve engelli derneklerini kullanarak insan kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen Almanya merkezli bir dernek, Mersin’in Yenişehir Belediyesi meclisinden de Almanya gezisi kararı çıkardığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre, CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, meclis kararı alındıktan sonra bazı noktalarda şüphelendiklerini ve hiçbir resmi yazı yazmadan teklifi rafa kaldırdıklarını söyledi.

Almanya’da yaşayan E.A. adlı Türk vatandaşı, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği’yle Yenişehir Belediyesi’ne başvurmuş ve belediye meclisinden 81 vatandaşın, 8 belediye meclisi üyesiyle birlikte Almanya gezisine götürülmesi yönünde karar çıkmasını sağlamıştı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, meclis kararı çıkarıldığını ancak E.A’nın başkanı olduğu dernekle birlikte proje ya da gezi yapılmadığını söyledi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Öte yandan “insan kaçakçılığı” iddiasına ilişkin İçişleri Bakanlığı incelemesine, CHP’li Balıkesir Gömeç, Adıyaman Gölbaşı ve Burdur Yeşilova, İYİ Parti’li Yozgat Yerköy, 2019’da kayyum atanan Şanlıurfa Suruç ve AKP’li Ordu Korgan belediyeleri de dahil edildi.

Gölbaşı, Yeşilova, Yerköy belediyeleri yaptıkları açıklamada “hizmet pasaportuyla” yurt dışına gidenlerin dönmediği iddialarını yalanladı. Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, önceki başkan döneminde 397 kişiye görev pasaportu verildiğini, sadece 23’ünün pasaportunu teslim etmediğinin tespit edildiğini açıkladı. CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut da “Sadece 23 öğrencinin pasaportu çalınma gerekçesiyle teslim alınamamış” dedi.

Etiketler
Almanya