Ağrı'da 10 yaşındaki çocuğu istismar eden Nizamettin Şahin'in yargılandığı davanın karar duruşması yarın

Ağrı'da 10 yaşındaki Ö.D.'yi istismar eden Nizamettin Şahin’in tutuklu olarak yargılandığı davanın karar duruşması yarın görülecek.

Ağrı'da 10 yaşındaki çocuğu istismar eden Nizamettin Şahin'in yargılandığı davanın karar duruşması yarın

Ağrı'da 10 yaşındaki Ö.D.'yi istismar eden Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin’in tutuklu olarak yargılandığı davanın karar duruşması yarın görülecek.

Dava öncesi bir açıklama yapan Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği, kamoyunu davaya sahip çıkmaya ve 10 yaşındaki Ö.D'nin yanında olmaya çağırdı.

Derneğin açıklaması şöyle:

''Ağrı'da 2020 yılının Temmuz ayında 10 yaşındaki Ö.D'yi alıkoyarak istismar eden Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin'in tutuklu olarak yargılandığı davanın karar duruşması 30 Mart 2021 günü Ağrı Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

ÖD'nin ve şikayetçi olan ailenin yanında olmak ve duruşmaya katılmak üzere dernek avukatlarımız Ağrı’da bulunacak. Sanık olarak yargılanan Nizamettin Şahin’in iddianame kapsamında Türk Ceza Kanununun 103. ve 109. Maddeleri uyarınca kişiyi hürriyetten yoksun kılma ve çocuğun cinsel istismarı suçlarından 29 yıla
kadar hapsi isteniyor. Üstlendiğimiz tüm dosyalarda olduğu gibi hiçbir zaman çocukları ve kadınları yalnız bırakmayacağız.

Tüm basın emekçilerini ve kamuoyunu da şikayetlerinden vazgeçmeleri için sanık ve ailesi tarafından halen her tür yöntemle baskı altına alınmaya çalışılan ailenin ve küçük kızımızın yanında olmaya çağırıyoruz.''

Etiketler
Ağrı